• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Van Basınında Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİNE SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİ
Eğitim-Bir Sen tarafından Van YYÜ Merkezi Yemekhane önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada ülke genelinde, işlerine serbest kıyafetle gireceklerini belirten Eğitim-Bir Sen üyeleri, 1982 model darbe ürünü, çağdışı kılık kıyafet yönetmeliğini protesto ettiklerini belirttiler.

Vanlılardan Suriye Halkına 2 Tır Un Yardımı
Van`daki bazı sivil toplum örgütleri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı koordinatörlüğünde başlattığı yardım kampanyasıyla 50 ton unu TIR`larla Suriye`ye gönderdi.

Kürt-Türk Çatışması Yapılmak İsteniyor
Afyonkarahisar`ın Sultandağı ilçesinde iki vatandaş arasında çıkan kavga, bazı çevreler tarafından Kürt-Türk çatışmasına dönüştürülmek istendi. Gerginliğin devam ettiği ilçede 5 günden bu yana huzur yok.


BÖLGE GAZETESİ: TELEVİZYONDAKİ BAL REKLAMINA TEPKİ
Van Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Halil Tandoğan, son zamanlarda bazı televizyon kanallarında çıkan bal reklamlarına tepki göstererek, bunu yapan satıcıların balları Van başta olmak üzere birçok ilden aldıklarını dile getirmelerinden dolayı yetkili kurumları göreve davet etti.

Van`da 3.6 büyüklüğünde deprem
Van`da 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.



GAZETE VAN: BAKAN ŞAHİN NAZMİ GÜR`ÜN YAZILI SORU ÖNERGESİNE CEVAP VERDİ
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Nazmi Gür`ün verdiği yazılı soru önergesine cevap verdi.

YYÜ`de Yalnızca Barışa Tarafız Temalı Sergi
Savaşa Karşı Sanat düşüncesi çerçevesinde yaklaşık 300 barış gönüllüsü sanatçının katılımı ile çeşitli sanat alanlarında Türkiye`nin 14 şehrinde eş zamanlı olarak Yalnızca Barışa Tarafız temalı sergiler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nde de düzenlenecek.


PRESTİJ: ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ
Van`ın Muradiye İlçesi`ne bağlı Balaklı Köyü`nden geçen Bendimahi Çayı üstünde geçtiğimiz Cuma günü oyun oynarken buzun kırılması sonucu dereye düşen 14 yaşındaki Gıyasettin Bedirhanoğlu`nu arama çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi.


VAN HAVADİS: VAN`DA SAĞLIK ÇALIŞMALARI
Polat, kentte yaşanan diş hekimi sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


VAN SESİ: TELEVİZYON TAMİRCİLİĞİ TARİHE KARIŞIYOR
Van`da, televizyon tamirciliği mesleği gelişen teknolojiye yenik düştü.


PROFESÖRLER DÜŞE KALKA KAYAK YAPTI
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yardımcıları ile birlikte gittiği Kurubaş Tepesi`nde düşe kalka kayak yaptı.


WAN HABER: VAN`DA TOKİ DEPREMİ
Van depreminden sonra TOKİ`nin yaptığı konutlara taşınan depremzedeler başka bir afetle karşılaştı. Konutların altyapı sorunu çözülmedi, kalorifer yanmıyor, su akmıyor, minibüs ve otobüs hattı da yok.

Van`da Dondurucu Soğuklar
Van`da etkisini artıran soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilerken, yakıt deposu donan çok sayıda araç güçlükle çalıştırıldı.


ŞEHRİVAN: TEKEL BİNASI SATIŞA ÇIKIYOR!
Uzun yıllardır atıl bir durumda olan ve geçtiğimiz haftalarda defalarca sokak çocukları tarafından ateşe verilen TEKEL binası ile ilgili belirsiz bekleyiş nihayet sona eriyor.

Kazıdan Kafatası Çıktı!
Van`da boş bir arazide yapılan kazıda insan kafatasları ile kemikler bulundu.


DOĞU ANADOLU: YENİ DİŞ HASTANESİ KURULUYOR
Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Vural Polat, kentte yaşanan diş hekimi sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


MEDYA VAN: ÇOCUKLAR ÇARESİZ, ANNELERİN GÖZÜ YAŞLI...
Suriye`deki iç savaştan kaçarken üçüncü çocuğunu harabe bir evde dünyaya getiren Hanadi Satuf, patlayan bombaların arasından geçerek yokluk dolu çileli bir yolculuğun ardından çocuklarıyla Türkiye`ye sığındı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir