• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis`te Yollar Buz Pistine Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis`te kar yağışının ardından son bir haftadır etkili olan kuru soğuklar istenmeyen kazarı da beraberinde getirdi.

 

Güneşin yüzünü gösterdiği gündüzleri, eriyen karlar, akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ve su birikintilerinin donmasıyla yollar ve sokaklar adeta buz pistine dönüyor.

 

Buz pistine dönüşen yollarda en çok etkilenen yaşlı ve çocuklar oldu. Buzlu yollarda kayan çocuklar zaman zaman olumsuz vakaalarla karşılaşıyor. Bu vakaalardan biri de Bitlis`in Ahlat ilçesinin Aydınlar beldesinde meydana geldi. G.A. ismindeki çocuk belde içrisinde buzda kayma sonucu yere düşmüş ve yüzünü taşa çarparak yaralandı.

 

Yaralı çocuk kaldırıldığı Tatvan Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardında Bitlis Devlet Hastanesine sevk edilerek burada tedavi altına alındı.

 

Yetkililer özellikle gece hava sıcaklılarının eksi 15 dereceye vardığı Bitlis`te yolların buzlanmasına karşın vatandaşların dikatli olmaları gerektiğini belirterek, saçaklarda oluşan buz sarkıtlarına karşın saçak altında geçmemeleri için uyarıda bulunuldu. (Şükrü Tontaş İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir