• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Öğrencilere Tasarruf ve Çevre Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - TEMA tarafından Karşıyaka İlköğretim Okulu öğrenci ve velilerine yönelik düzenlenen \"Evde Tasarruf ve Çevre\" seminerine konuşmacı olarak TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan`ın katıldı.

 

Bugün saat 14.00`de Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen seminere öğrenciler ve velileri büyük ilgi gösterdi. Karşıyaka İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Hakkı Önal`ın konuşmasının ardından sunum yapan Karaarslan, öğrencilerin dikkatini toplamak için sık sık mizansen anlatımlar yapınca öğrenciler kahkahaya boğuldu.

 

\"İyi Dinleyiciler Hediyeyi Kaptı\"
Konunun hafızalarda daha da kalıcı hale gelmesi için kitap, boya gibi çeşitli gereçleri de hediye eden Karaarslan, seminerde iyi dinleyicilere yönelttiği soruları doğru cevaplandıranları da ödüllendirince öğrencilerin ilgisi bir hayli arttı.

 

\"Dünya Bize Atalarımızın Mirası Değil, Gelecek Nesillerin Emanetidir``
Bilinçsiz tutumlardan dolayı ekolojik dengenin bozulduğunu söyleyen Karaarslan, şöyle konuştu: \"Dünya bize atalarımızın mirası değil, gelecek nesillerin emanetidir. Bu emanete ihanet edildiğini görmek istemiyoruz. Çevre denince pek çok insan umursamaz tavır sergiliyor. Bu umursamazlık evde başlayıp hayatın her yanına yayılıyor. İşte bu umursamazlıkların sonun da Küresel Isınma meydana geldi. Şuan Ocak ayındayız ama Bingöl`de kar yok. Bu normal bir şey değil. Ayrıca bundan birkaç yıl sonra Adana ve Konya ovalarında artık buğday yetişemeyebilir. Küresel ısınmanın böyle tehlikeli sonuçları var\" şeklinde konuştu.

 

\"Biz Sınırsız Tüketme Özgürlüğüne Sahip Değiliz\"
Evde tasarrufun önemine değinen Karaarslan, \"Biz sınırsız tüketme özgürlüğüne sahip değiliz. Ne kadar üretirsek o kadar tüketebiliriz. Evimizdeki musluğu saatlerce açık bırakma hakkına sahip değiliz. Buzdolabımızın kapsını sürekli açık tutma gibi bir lüksümüz olamaz. Umursamaz yaşayış biçimi bir süre sonra hayatı yaşanmaz hale getirebiliyor\" dedi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir