• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mekke`nin Fethi ve İslam Gençliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Zeytinburnu Derneği’nin katkılarıyla, İstanbul’ daki çeşitli Üniversitelerden öğrencilerin bir araya gelerek, bir aylık süreç içerisinde hazırladıkları program saat 20.30’ da başladı. Programın sunuculuğunu İstanbul Teknik Üniversitesi’nden M.Hüseyin Temel yaptı. Programa giriş yapıp program içeriği hakkında kısa bir bilgi veren Temel, sonrasında Kuran-ı Kerim tilaveti yapmak için Abdusselam Yaçin’i kürsüye çağırdı. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra sunucunun, satır aralarında okuduğu kısa şiirler duygulu anlar yaşattı.

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi İbrahim Altun, Mekke ve Mekke’nin tarihsel sürecini ele alan bir panorama sundu. Konuşmasına Ensar ve Muhacir kardeşliğiyle başlayan Altun, ‘bu kardeşlik, dünya tarihinin en anlamlı ve en kapsamlı projesidir. Mekke’nin Fethi öncesi Müslümanların büyük bir heyecan, gayret ve Fetih aşkıyla tutuşması ve islam’ın evrenselliği (cihanşümul olması) düşüncesi, Fethin başarıyla sonuçlanmasına vesile oldu’ dedi. Altun, sunduğu kısa pasajlarla Fethin tarihsel gelişimine vurgu yaptı.

Bu konuşmadan sonra farklı üniversitelerde okuyan öğrencilerden, Nurullah, Müslüm, Bilal ve Osman’ın seslendirdiği ezgi ve marşlar duygu yüklü anlar yaşattı.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammed Raşit, ‘ Fetih ve şuuru’ veya başka bir deyişle ‘Fethin, güncel kavramlarla yorumlanıp anlaşılması’ ile alakalı bir konuşma yapmak üzere mikrofonu aldı. Günümüz Müslümanlarının özgün ve özgür metotlarla tekrardan eski diriliğine kavuşacağına değinen Raşit, ‘Müslümanların ancak bu şekilde özgür olacağını ve bu şekilde İslamın evrensel ruhuna kavuşabileceklerini’ söyledi. Mekke’nin kutsiyetine ve bugünkü konumuna dair, ‘Mekke’nin tekrardan fethedilmesi gerektiğini’ söyledi. Modern çağla beraber ortaya çıkan ideoloji ve emperyalist devletlerin kendi çıkarları doğrultusunda İslam halklarını katlettiğini, bunu ise ‘özgürleştirme hareketi’ olarak dünyaya duyurmaya çalıştığını belirtti. Sosyalizm ve Komünizmin, İslami Fetihleri ‘işgal’ olarak göstermeye çalıştığını söyleyen Raşit, bilakis insan hayatı ancak İslam gölgesinde huzuru ve selameti bulabileceğine dikkat çekti.

Bu konuşmanın akabinde program şiir ve ezgilerle devam etti. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Musab’ın ‘Mekke’ adlı şiiri okumasıyla salonda duygulu anlar yaşandı. Daha sonra tekrardan sanatçı öğrencilerin söylediği ezgi ve marşlarla program devam etti.

Kısa bir ikram molası ve sonrasında yapılan tiyatro gösterimiyle devam eden program, kapanış duası ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir