• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Yeni İhya Derli Bayanlar Mekke`nin Fethini Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Elazığ Yeni İhya Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları ``Mekke`nin Fethi`` etkinliğini düzenledi. Yoğun katılımın gözlendiği program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan Cevşen-ül Kebirle başladı. Ardından seslendirilen şiir ile duygu dolu anların yaşandığı programda, "Gül ey Mekke! Gün senin Fetih günündü!`` nidası sevince yol açarken yürekler ve gözler Allah Resulünün yokluğuna ağladı.
 
Yapılan konuşmalarda Mekke`nin Fethine ayrıntılı bir şekilde değinilirken, Allah Resulünün (sav) Mekke`den zorla çıkarılışı ve çıkarılırken arkasını dönerek "Ey Mekke! Sen benim için bütün dünyadan daha değerlisin ama senin insanların beni rahat bırakmıyor`` sözü hatırlatılarak, yıllar sonra Allah`u Teala`nın Fetih suresinde "Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik" buyurarak Resulü ve Muhacirlerin bir gün zorla çıkarıldıkları Mekke`ye geri dönecekleri müjdesini verdiği belirtildi.
 
Aynı gecede gayri İslami yapılan yılbaşı eğlencelerinin İslam`da yerinin olmadığının vurgusu da yapılarak, o gecede hiçbir Müslüman`ın yılbaşı kutlama niyetiyle herhangi bir program yapmaması gerektiği ifade edildi.
 
Mekke`nin Fethini içeren sinevizyon gösterisi tekbirler eşliğinde izlenirken, etkinliğin sonlarına doğru okunan Veda hutbesi ise Resule olan özlemin yüreklerde ne kadar büyüdüğünü gözler önüne serdi.
 
8 yaşındaki Meryem Polat`ın hazırlayıp okuduğu dua ve hayır sahiplerinin getirdiği ikram ile etkinliğe son verildi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir