• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Kardavi`den Mısır Halkına `Birleşin` Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Mısır halkının saflarının birleşmesinin farz, ayrılmasının ise haram olduğunu belirtti.

Mısır`ın El-Garbiya kentinin Mahalletu`l-Kubra ilçesinde bir konferansta konuşan Karadavi, ``Bütün Mısır halkı Allah`a ibadet ediyor, halkın arasında Allahsız yok. Devrimin ilk günlerinde birbirini kollayan halk neden şimdi birbirinin karşısında yer alıyor. Mısır halkının saflarının birleşmesi farz, ayrılması ise haramdır`` dedi.

Mısır halkının, çocuklarını karışıklığın içerisine bıraktığını, ülkenin kalkınmasını düşünmediklerini ve bunun eski rejimin bıraktığı bir miras olduğunu ifade eden Karadavi, El-Garbiya kentindeki alimleri, imamları halkı birleştirmek için bir yol bulmaya çağırdı.

Mısır`da parlamento seçimleri yapılmadan, gösteriler durmadan ülkede kalkınmanın sağlanamayacağını belirten Karadavi, bu durumların işleri ve üretimi kesintiye uğratmaktan başka bir işe yaramadığını söyledi.

Bütün partilerin konferans davetlerine icabet etmeye hazır olduğunu belirten Karadavi, ``Muhammed Mursi döneminde Mısır, özgürlük, adalet, demokrasi, onur ve insanlığını kazandı. Mısır başını kaldırdı. Bize bu ülkeyi kalkındırmak, imar etmek ve gelişmiş ülkeler arasındaki konumuna getirmek kaldı`` diye konuştu.

Öte yandan, yoğun güvenlik önlemleri altında Mahalletu`l-Kubra`ya gelen Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi`yi sol ve liberal gruplar protesto etti.

 A.A.

Bu haberler de ilginizi çekebilir