• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Mekke`nin Fethi Yıkım Değil Bir İnşa Hareketidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - İstanbul`un çeşitli üniversitelerinde okuyan öğrencilerin oluşturmuş olduğu Hür Gençlik Kulübü, Sultanbeyli Semere-Der`in (Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği) de katkılarıyla `Mekke`nin Fethi` programı düzenledi. Sunuculuğunu Marmara Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümü öğrencisi Mehmet Çınar`ın yaptığı program, 31 Aralık Pazartesi gecesi saat 20.30`da Sultanbeyli Beyaz Köşk Düğün ve Kongre merkezinde yoğun katılımla gerçekleşti.
 
Fethin Tohumlarının Atıldığı Antlaşma: Hudeybiye
Programda bir konuşma yapan Gedik Üniversitesi Tıbbi görüntüleme teknikeri öğrencisi Erman Şahin, "Peygamberimiz rüyasında Kâbe`yi tavaf ettiğini görmesiyle bin 400 sahabesini yanına alarak Kabe`yi tavaf için Mekke`ye gitti. Fakat Mekkeli müşriklerin Müslümanları Kâbe`ye almadılar. Yapılan görüşmeler sonucu Müslümanlarla müşrikler arasında Hudeybiye Antlaşması imzalandı.
Her hali ile Müslümanların aleyhinde görünen bu antlaşma hemen hemen bütün sahabelerin itirazına rağmen imzalandı. Çünkü peygamber fetihle müjdelenmişti fakat sahabesinin haberi yoktu. Nitekim antlaşmadan sonra nazil olan Fetih suresi peygamberin haklılığını ortaya koydu" diye konuştu.
 
Gönül Fethi Olmadan Şehirler Fethedilemez
Programın bir diğer konuşmacısı Marmara Üniversitesi edebiyat bölümü öğrencisi Remzi Bezekçi idi. Bezekçi, "Peygamberimizin fetih metodu; önce gönül fethi, daha sonra bilek fethidir. Nitekim peygamberimizin Hudeybiye`de bin 400 sahabesi vardı. Fakat iki sene sonra yani Mekke`nin fethi sırasında tam 12 bin sahabesiyle geldi. Yani iki yıl içinde yaklaşık 10 bin gönül fethedildi" diye konuştu. Bezekçi konuşmasının devamında fethin bir yıkım değil bir inşa hareketi olduğunu söyledi.
 
Programa Semere-Der`in ilahi grubu renk katarken okunan şiirler katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Gece Hür Gençlik Kulübü tiyatro ekibinin sergilediği tiyatro gösterisi ve yapılan dua ile son buldu.
(Selman Talayhan / İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir