Türkiye Maarif Vakfı'nda STK'lar ile iş birliği istişare toplantısı gerçekleştirildi
Toplantıya Vakıf'la iş birliği protokolü imzalayan eğitim, sağlık ve insani yardım gibi alanlarda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren 24 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Türkiye Maarif Vakfı Genel Merkezi'nde "Sivil Toplum Kuruluşları ile İş Birliği İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.
Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye Maarif Vakfının tüm insanlığı kuşatıcı bir eğitim vizyonuyla hareket ettiğini ve kalkınma için küresel ortaklığı gerçekleştirmeye çalıştığını söyledi.
Kabaktepe, Vakfın evrensel eğitimin gerçekleştirilmesine hizmet ettiğini, insanlığın ortak birikim ve değerlerini kendi değerleri addettiğini belirterek şöyle konuştu: "Vakfımız, Anadolu'nun kadim irfan geleneğini evrensel insanlık mirasıyla buluşturuyor. 193 ülkenin çocuklarını, gençlerini, kendi potansiyel öğrencisi; eğitimcilerini de kendi potansiyel eğitimcisi olarak görüyor. Ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için temel unsurun nitelikli insan gücü olduğuna inanıyor."
Türkiye Maarif Vakfının faaliyet alanları hakkında bilgi veren Kabaktepe, şöyle devam etti:
Eğitim-öğretim alanında okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları açıyoruz. Yaygın eğitim amaçlı kurslar, etüt merkezleri ve kültür merkezleri gibi tesisler inşa ediyoruz.Yayın alanında eğitim amaçlı yayın organları kuruyor ve eğitim programı ile içeriklerini geliştiriyor, üretiyor ve yayınlıyoruz. Eğitim metot ve usulleri ile içerik ve müfredata yönelik bilimsel araştırmalarla AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Süreli ve süresiz yayınlar, sempozyum, konferans ve çalıştaylar düzenliyor, bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapıyoruz.
Eğitim destek alanında, eğitim-öğretim sürecinin tamamlayıcı birimleri olarak kütüphaneler, laboratuvarlar, sanat ve spor tesisleri kuruyoruz.
Burs ve barınma alanında ise okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar eğitimin tüm süreçlerinde öğrencilere; eğitim amaçlı burslar ile nakdî destekler ve defter, kitap, kıyafet, bilgisayar ve yazılım gibi eğitim materyalleri ile aynî destekler sağlıyoruz. Eğitim kurumlarında hizmet veren ve eğitim alan kişilerin barınma ihtiyacını karşılayacak yurt, pansiyon ve lojman gibi tesisler kuruyoruz.
Vakfın dünya genelinde 104 ülkeyle resmi temas sağladığına, 51 ülkede temsilcilik açtığına ve 66 ülkede faaliyet yürüttüğüne dikkat çeken Kabaktepe, 19 ülkede FETÖ iltisaklı toplam 213 okulun devralındığını, ayrıca stratejik öncelik arz eden bazı bölgelerde de alternatif okullar oluşturmak ve Türk diasporasının eğitim ihtiyacını gidermek amacıyla 100 yeni okul açıldığını ifade etti.
Vakfın Afganistan, Almanya, Avusturya, Fransa, Kosova, Belarus ve Belçika'da 9 eğitim merkezi, Arnavutluk'ta 1 üniversitesi ve dünya genelinde 42 yurt binasının bulunduğunu aktaran Kabaktepe; 43 ülkedeki 323 okul, üniversite ve eğitim merkezinde toplam 39 bin 305 öğrenci ile faaliyetlerini sürdürdüğünü, yeni öğrenci kayıtlarının da devam ettiğini kaydetti.
Ardından iş birlikleri faaliyetleri hakkında Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaltılı bir sunum yaptı.
Programın son kısmında Kabaktepe moderatörlüğünde gerçekleştirilen istişare oturumunda, birlikte daha etkin çalışma yürütmek anlamında katılımcı kurum temsilcileri fikir ve önerilerini sundu. (İLKHA)