• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2424.625
  • ...
Vakıf ve derneklerin Elâzığ depremi için yardımları sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Ocak Cuma günü 20.55'te Elâzığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), aralarında Bingöl, Bursa ve Şanlıurfa, Kilis ve bölgedeki yardım dernekleri aracılığı ile İHH'nın deprem için seferber olduğunu belirtti.

İHH'nın, kurduğu kriz masasından gelen bilgiler doğrultusunda faaliyetlerini yürüterek İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli illerinden 314 kişilik arama kurtarma ekibini Elâzığ ve Malatya'ya gönderdiğini açıkladı.

Deprem sonrası aralarında doğu ve güneydoğuda bulunan İHH'nın partner kuruluş olan yardım dernekleri aracılığı ile deprem bölgesine hızlı bir şekilde gidildiği belirtildi.

"Çalışmalarımız devam ediyor"

Depremi haber alır almaz yüzlerce arama kurtarma personeli ve acil yardım malzemeleriyle bölgeye ulaştıkları ifade edilen açıklamada, "Operasyonlar İHH Genel Merkezi'nde ve bölgede kurulan kriz masalarından AFAD ile koordineli olarak yürütüldü. Vakfımız bölgedeki çalışmalara arama kurtarma, çadır, battaniye, kıyafet, ısıtıcı, aşevi, bebek maması ve hijyen malzemeleri, çocuklar ve yetişkinler için psikososyal alanlarda destek verdi. On binlerce deprem mağdurunun faydalandığı çalışmalarımıza kriz bitene kadar devam edeceğiz ve vatandaşlarımızın yanında olacağız." denildi.

"İHH 520 görevlisiyle sahadaydı"

Özellikle arama ve kurtarma ekiplerinin önemli rol üstlendiği aktarılan açıklamada, "6.8'lik Elâzığ Depremi kriz operasyonunda İHH; 314 kişi arama kurtarma, bir arama kurtarma köpeği, 9 kişi koordinasyon görevlisi, 39 kişi aşevi çalışanı, 117 kişi lojistik ve kamp yönetimi görevlisi, 13 kişi psikososyal destek, görevlisi, 28 kişi kadın kolları görevlisi olmak üzere toplamda 520 görevlisiyle sahadaydı." ifadeleri kullanıldı.

"2 mobil aş evi ve muhtelif yardımlar"

Yapılan yardımlara değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

11.02.2020 tarihi itibarıyla depremzedeler için; 30 TIR, 159 bin 500 kg gıda ürünü, bin 616 muhtelif giyim malzemesi ve battaniye, bin 321 ısıtıcı ve ekipmanı, 12 bin 874 bebek bezi ve hijyen malzemesi ulaştırıldı. Bin 200 çadır kurulumuna destek verildi. 2 mobil aşeviyle toplamda 76 bin 950 kişilik sıcak yemek dağıtıldı. Yakacak olarak toplamda 120 bin 150 kg odun dağıtıldı. Dağıtımlar devam ediyor.

"Arama kurtarma köpeğimiz 5 kişinin bulunmasını sağladı"

Elâzığ'da yapılan arama çalışmalarında arama ve kurtarma köpeğinin önemli rol üstlendiği kaydedilen açıklamada, Çalışmalarıma katılan arama kurtarma köpeğinin 5 kişinin yerini tespit ederek enkazdan çıkarılmasını sağladığı belirtildi.

"Afetlere her zaman hazır olmaya çalışıyoruz"

Depremde hayatını kaybedenler için taziye dilekleri iletilen mesajda, "Depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti, bin 631 vatandaşımız yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Arama kurtarma ekiplerimiz, Elâzığ depreminde olduğu gibi afetlere hızlı ve etkin müdahale edebilmek için kendisini sürekli geliştiriyor, eğitimlerini almış 800'den fazla gönüllüsüyle her an hazır bekliyor. Türkiye'de ve yurt dışında eğitimler vererek arama kurtarma alanında yetkin kişiler yetiştirmeye devam ediyor." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir