• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Bakanlar Soylu ve Kurum, Malatya'da deprem değerlendirme toplantısına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Toplantıya Vali Aydın Baruş, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilçe belediye başkanları ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda, bugüne kadar gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları, yardımlar, mağdur vatandaşlar için yapılan ve yapılması planlanan konteyner alanlarıyla ilgili çalışmalar ile bundan sonraki süreçte atılması gereken adımlar görüşüldü.

Toplantının ardından bakanlar ve beraberindeki heyet karayolu ile Pütürge İlçesine hareket etti. Bakan Soylu ve Bakan Kurum, ilçedeki son durum hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra ilçe esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Depremde zarar gören ilçe belediyesini de ziyaret eden Soylu ile Kurum, son olarak Pütürge ilçesinde TOKİ tarafından yapılması planlanan konut alanını inceledikten sonra kentten ayrıldılar. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir