• DOLAR 32.53
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2436.363
  • ...
Şanlıurfa'dan İdlib ve Elazığ'a 4 TIR yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, Suriye'nin İdlib kentindeki bombalardan kaçarak Türkiye sınırına sığınan ihtiyaç sahipleri ile depremin yaşandığı Elazığ'daki ihtiyaç sahipleri için 4 TIR yardım malzemesi gönderdi.

Umut Kervanı Vakfı, Suriye İş Adamları Derneği, Haliliye ve Karaköprü Müftülükleri tarafından toplanan 4 TIR insani yardım malzemesi, İnsani Yardım Platformu Lojistik Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından yapılan dua ile İdlib ve Elazığ'a uğurlandı.

Düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, yanı başlarında yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalamayacaklarını belirterek, "Mevlana Celalettin Rumi Hazretleri der ki 'Şems Hazretleri bana bir şey öğretti. Dedi ki yeryüzünde bir tek üşüyen insan varsa senin ısınma hakkın yoktur. Ben de biliyorum ki bugün yeryüzünde birçok üşüyen insanlar var. Bunun için ısınamıyorum.' der. Biz bugün burada hep şunu söyledik: 'Çok soğuk, üşüyoruz' ayakkabılarımız, çoraplarımız, elbiselerimiz bizi ısıtacak kadar var ama şunu çok iyi bilin ki bugün İdlibli kardeşlerimiz, çadır, ayakkabı ve çorap bulamıyor. Küçük bedenler zeytin ağaçlarının dibinde çamurun içinde yaşıyor. Bizler bu olaya duyarsız kalamazdık. Kalmamız da mümkün değildi. Şanlıurfalılar her yaştan kadını ve erkeği o kadar seferber oldu ki ne zaman kapılarını çaldık, yüzümüzü ak ettiler, hep yardım ettiler. Şanlıurfalılara buradan teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Gerem, konuşmasının sonunda yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında emeği geçen, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Umut Kervanı Vakfı, Suriyeli İş Adamları Derneği, Haliliye ve Karaköprü Belediyesine teşekkür etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, "Bir iyilik kervanının seferberliğine her beraber tanıklık ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu ülke fakirin, mazlumun ve mağdurun umududur. Nuh'un Gemisi hükmünde onu bünyesinde barındıran bir konumda bu dünyada... Ümmetin umudu halindedir. Yeryüzünde nerde bir mağdur ve mazlum varsa onun sesine yetişmeye gayret gösteren bir ülkede yaşıyoruz." diye konuştu.

Umut Kervanı Vakfı Bölge Koordinatörü Seyfettin Gündüz ise törende yaptığı konuşmada, 9 yıldır Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını söyledi.

Gündüz, "Peygamber Efendimiz diyor ki 'Allah'ın rahmet eli cemaatin üzerindedir.' Gerçekten 9 yıldır Suriye'de vuku bulan iç savaştan bu yana Şanlıurfalı sivil toplum kuruluşları olarak takınmış olduğumuz bu birlik, beraberlik, kadirşinaslık ve iyilik köprüsü ile Peygamber Efendimizin hadisini teyit ediyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz vakit rahmet pınarına ve iyilik köprüsüne ulaşmış oluyoruz. Umut Kervanı olarak İdlib'e 3 TIR göndermiştik. İnşallah bu haftada 2 TIR göndereceğiz." dedi.

Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu tarafından yapılan duanın ardından yardım TIR'ları uğurlandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir