• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kadir Gecesi - Kadir Sûresi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadir Gecesi:
Daha çok Ramazân-ı şerîf ayının içerisinde bulunduğu bildirilen ve Kur’an-ı kerîmin indirilmeye başladığı mübarek gece.
Kadir gecesini inanarak ve sevabını umarak ihya edenin (ibadetle geçirenin) bütün günahlarını Allahü Teâlâ bağışlar. (Hadîs-i şerîf-Gunyet-üt-Tâlibîn)
Kadir gecesi, Muhammed aleyhisselâmın ümmetine mahsustur. Bu gecenin Ramazan ayının yirmi yedinci veya on yedinci veya yirmi ile otuzuncu geceleri arasında olduğuna dair değişik rivayetler vardır. (Muhammed Rebhâmî)

Kadir Sûresi:
Kur'ân-ı Kerîm’in doksan yedinci sûresi.
Kadir Sûresi, Mekke'de nâzil oldu. Beş ayet-i kerimedir. Kadir gecesinden bahsedildiği için sûre bu ismi almıştır. Sûrede, Kadir gecesi, fazileti, o gece meleklerin yeryüzüne inişi bildirilmektedir. (İbn-i Abbâs, Râzî, Taberî)
Allahü Teâlâ, Kur’an-ı Kerîm’de Kadr sûresinde mealen şöyle buyurmuştur. “Şüphesiz Kur’an-ı Kerîm’i Kadr gecesinde (Levh-i mahfûzdan dünya göğüne) biz indirdik. Ey Resûlüm! Kadir gecesinin faziletini sana hangi şey bildirdi. Kadir gecesi, (içinde Kadir gecesi bulunmayan) bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve Ruh (Cebrâil) , Rabbi'nin izni ile (o sene takdîr edilen) her şey için arka arkaya iner. O gece fecrin doğuşuna (sabah oluncaya) kadar selâmettir (Allahü teâlâ o gece yalnız selâmet ve hayır takdîr eder. Yâhut melekler, mü'minlere selâm verir dururlar).”
Her kim abdest aldıktan sonra, Kadr sûresini bir kerre okursa, Hak Teâlâ o kimseyi sıddıklardan yazar. İki kere okursa, şehitlerden yazar. Üç kere okursa Peygamberlerle haşreder. (Hadîs-i şerîf-Kâdı Beydâvî Tefsîri)

Bu haberler de ilginizi çekebilir