• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...
Sosyal Hizmetler Operasyonunda 4 Tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, organize suç örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde Batman merkezli organize suç örgütüne yönelik Batman, İzmir ve Ordu illerinde eşzamanlı olarak yapılan planlı operasyonda gözaltına alınan 13 kişi dün saat 11.00`da adliyeye çıkarıldı.

Savcılık ifadeleri tamamlanan zanlılardan 5`i serbest bırakılırken, 8 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 8 kişinin sorguları gece geç saatlere kadar devam etti. Zanlılardan A.Celil Çelik, Kutbettin İlçin, Cengiz Rüzgar ve İrfan Akbaş serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Sosyal Hizmetler İl Eski Müdürü Ali Tarhan, Ordu`da memur olan İnan Yıldırım, Memur Hacı Bayar ve eski şoför Hüseyin Aydın tutuklandı. Tutuklananlardan Hüseyin Aydın`ın özürlü kadrosundan işe girdiği ve % 45 kişilik bozukluğu rahatsızlığı olduğundan avukatlarının talebiyle tutuklandıktan sonra Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi`ne sevk edileceği öğrenildi.

Zanlılar, devlet tarafından özürlü ve yardıma muhtaç kişilere, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kanalı ile yapılan yardımlarda usulsüz işlemler gerçekleştirmek suretiyle "Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek, Örgüte Üye Olmak, Örgüt Faaliyetleri Kapsamında; Nitelikli Dolandırıcılık, Görevi Kötüye Kullanmak, Resmi Belgede Sahtecilik, Gerçeğe Aykırı Evrak Düzenlemek, İrtikâp ve Rüşvet"le suçlanıyorlardı.
Veysi Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir