• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erdoğan: "Teknolojiyi bilinçli kullanan özgür bireyler görmek istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi açılış törenine katıldı.

Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bilgi ve iletişim teknolojilerinde Türkiye'yi dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına sokacaklarını, yüksek teknolojiye dayalı ürünleri tasarlayan, geliştiren, üreten ve tüm dünyaya satan bir ülke haline getirmeye çalışacaklarını belirtti.

Konuşmasında, teknoloji bağımlılığına dikkat çeken Erdoğan, Teknolojiyi bilinçli kullanan özgür bireyler görmek istediklerini dile getirdi.

Ulusal uyarı sistemiyle ülkemizdeki tüm kullanıcıların cep telefonlarına bir saat içinde mesaj gönderebilecek bir altyapı oluşturduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, afetlerde ve her türlü acil durum hallerinde, bu sistemden göndereceğimiz mesajlarla vatandaşları ikaz edebilecek, bilgilendirebilecek ve yönlendirebileceklerini açıkladı.

 

"İlk yerli haberleşme uydusu TÜRSAT 6-A'nın tasarımı tamamlandı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uzay faaliyetlerini güçlendirip derinleştirdiklerini, bu amaçla Türkiye Uzay Ajansını kurduklarını, TÜRSAT 3-A, TÜRKSAT 4-A ve TÜRKSAT 4-B uydularıyla 118 ülkede 3 milyar kişiye yayıncılık hizmeti verilebilmesine imkân sağladıklarını dile getirerek, "Üretimi tamamlanan TÜRKSAT 5-A'yı, inşallah bu yılın sonuna doğru uzaya fırlatıyoruz. TÜRSAT 5-B'yi de önümüzdeki yıl uzaya gönderiyoruz.  İlk yerli haberleşme uydumuz olacak TÜRSAT 6-A'nın tasarımı tamamlandı, mühendislik çalışmaları sürüyor, inşallah bunu da 2022 yılında uzaya göndermeyi planlıyoruz" bilgilerini paylaştı.

"Teknolojiyi bilinçli kullanan özgür bireyler görmek istiyoruz"

İnternetin sorunlu değil, sorumlu kullanımının giderek önem kazandığına dikkati çeken Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

Teknoloji bağımlılığı, bu tehditlerden sadece biridir. Günümüzde teknoloji bağımlılığı sebebiyle âdeta modern kölelere dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız. Önce gençlerde başlayan teknoloji bağımlığının artık her kesimi kuşatıyor olmasını üzüntüyle takip ediyoruz. Hâlbuki biz çevremize baktığımızda, modern köleler değil, teknolojiyi bilinçli kullanan özgür bireyler görmek istiyoruz. Aynı oda içinde dahi konuşarak değil mesajla iletişim kuran insanların gerçek hayatla bağı giderek zayıflıyor. İnsanlarımızın gerçek hayatla bağlarını güçlendirecek çalışmaları desteklememiz, özendirmemiz gerekiyor. Bir başka önemli sıkıntımız siber zorbalıkların çeşitleniyor ve artıyor olmasıdır. Özellikle sosyal medya, bu bakımdan tam bir çöplük, tam bir başıboş mecra hâline dönüşmüştür. İnsanların taciz edildiği, dolandırıldığı, onurlarının kırıldığı, linçe tabi tutulduğu, her türlü haklarının ihlal edildiği böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacağız. Gerçek hayatta suç olan her şeyin internet ortamında da aynı karşılığı bulması şarttır. Ülkemizi, yalan haberin, iftiranın, hakaretin, tehdidin, dolandırıcılığın, provokasyonların âdeta bir çığ gibi toplumumuzun üzerine çöktüğü bu kâbus ikliminden çıkartmakta kararlıyız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde yaşanılan afetlerde teknolojinin sağladığı imkânlardan da sıkça yararlanıldığına belirterek yıkıntıların altındaki vatandaşlarla irtibat kurmada cep telefonlarının etkin şeklide kullanıldığını kaydetti.

"Türkiye dijital dünyada çok önemli bir yere geldi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dijital dünyada çok önemli bir yere sahip hâle geldiğinin altını çizerek, "İnşallah önümüzdeki dönemde her alanda olduğu gibi, bilgi ve iletişim teknolojilerinde de Türkiye'yi dünyanın en önde gelen ülkeleri arasına sokacağız. Yüksek teknolojiye dayalı ürünleri tasarlayan, geliştiren, üreten ve tüm dünyaya satan bir Türkiye için hep birlikte daha çok çalışacağız" diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir