• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü: Kuru soğuklar perşembe gününe kadar devam edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son günlerde başta Diyarbakır olmak üzere bölgede hissedilen kuru soğuk hava, hayatı olumsuz etkilerken Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin açıklamalarına göre, soğuk havanın çarşamba gününe kadar bölge üzerinde etkisini sürdüreceğini ve perşembe günü akşam saatlerinden itibaren terk edeceği yönünde olduğu belirtildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Ekip Şefi Mustafa Ayzit, bölgedeki hava olaylarını, oluşumunu ve gelişimini 7 gün 24 saat takip ettiklerini belirterek son zamanlarda hissedilen soğuk havaların bölgede pek sık görülmediğini söyledi.

Ayzit, "Bu tür soğuklar bölgemizde pek sık görülmez. Yani 3-5 yılda bir gerçekleşebildiğini söyleyebiliriz. Bu yılda yine aynı şekilde soğuk havayı yaşıyoruz. Bunun çarşamba gününe kadarda bölgemiz üzerinde etkisini sürdüreceğini tahmin ediyoruz." ifadesini kullandı.

Soğuk havanın bölgeye girişinin balkanlar üzerinden sağlandığını söyleyen Ayzit, "Sonrasında doğu Karadeniz'e doğru hareketiyle birlikte Güneydoğu'nun doğusuna kadar sarkan bu soğuk hava, özellikle bölgemizin iç ve doğu kesimlerinde; Hakkâri ve Şırnak üzerinde yoğun olduğu yönünde daha önceden uyarılarımızı yapmıştık." dedi.

"Çarşamba günü öğleden sonra kar yağışı bekleniyor"

Yağışlı havanın bölgenin doğusunda akşama kadar süreceğini aktaran Ayzit, "Bu soğuk havanın yağışı bugün olarak bölgemizin doğusunda akşama kadar sürdüreceğini bekliyoruz. Akşam saatlerinden itibaren yağış bölgemizi terk edecek ama soğuk hava hakimiyetini sürdürecek." şeklinde konuştu.

Tekrardan yeni bir yağışlı hava beklediklerine dikkat çeken Ayzit, "Çarşamba günü Balkanlar üzerinden gelen kar şeklindeki ikinci bir yağışlı hava, öğleden sonra etkisini göstermeye başlayarak Perşembe akşam saatlerine kadar bölge genelinde yer yer etkili olmakla birlikte etkisini sürdürmeye devam edecek." diye belirtti.

Ayzit, bu süre içerisinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önemli uyarılarda bulundu.

Özellikle gece saatlerinde artan kuru soğuk ve bazı bölgelerde meydana gelebilecek çığ olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini ifade eden Ayzit, sunları söyledi:

"Geceleri ayaz soğukları oluyor. Özellikle bölgemizin iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli don olayları gerçekleşir. Dolayısıyla gece belli bir saatten sonra dışarıda durulmaması, aksi halde kuru soğukların kişiler üzerinde etkili olacağını düşünüyoruz. Bunun için tedbirli olmalarında fayda var. Aynı şekilde bölgemiz genelinde çığ olayları gerçekleşiyor. Vatandaşlarımız mecbur olmadıkça dik yamaç civarlarında gezmemelerini tavsiye ediyoruz." (Ramazan Zeren, Bilal Kaymaz-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir