• DOLAR 32.482
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2440.958
  • ...
Bingöl`ün Temiz Köylerine Ödül
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Çevrenin korunması, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi, giderilmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması için çalışan köy muhtarları arasından en başarılı olanların seçilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, `Temiz Köyüm` yarışması düzenlendi.
 
Yarışma sonucunda Adaklı ilçesine bağlı Elmadüzü köyü ile Yayladere ilçesine bağlı Yaylabağı köyü muhtarlıkları ödüle layık görüldü.
 
Elmadüzü Köyü Muhtarı Selahattin Gülük ile Yaylabağ Köyü Muhtarı Mehmet Ali Doğuş`a ödül olarak birer adet masaüstü bilgisayar ile çok fonksiyonlu yazıcı Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Mahsum Semerci tarafından törenle teslim edildi.
 
Tören sonrasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Semerci, "İçinde bulunduğumuz yüzyıl; hızlı nüfus artışı, buna bağlı alarak beslenme, enerji, sağlık, eğitim, çarpık kentleşme, sağlıksız sanayileşme, azalan ve tükenen canlı türleri, artan kirlilik, küresel ısınma ve iklim değişikliği dünyamızın en önemli çevre sorunlarını oluşturmaktadır. Çevresel sorunların sınır tanımaz oluşu insanların yaşam alanlarını tehdit etmektedir. Bu nedenle insanların yaşam alanlarını daha yaşanabilir ve sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda köylerimizde yaşadığımız sorunların çözümünde muhtarlarımıza önemli görevler düşmektedir. Bu doğrultuda; çevrenin korunması, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesi, giderilmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması için çalışan köy muhtarlarımız arasından en başarılı olanların seçilmesi amacıyla Bakanlığımızca "temiz köyüm yarışması" düzenlenmiştir. Bu yarışma sonucunda ilimizdeki Adaklı ilçesi Elmadüzü köyü ile Yayladere ilçesi Yaylabağı köyü muhtarlıkları ödüle layık görülmüştür" dedi. (Faruk Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir