• DOLAR 32.578
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2418.693
  • ...
Mersinliler İlahiyat Fakültesi İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Yaklaşık 35 bin öğrencisi olan Mersin Üniversitesinde İlahiyat Fakültesinin olmamasına toplumun farklı kesimlerinden tepkiler gelmeye başladı. Mersin İl Müftüsü Ali Melek ve Diyanet-Sen Mersin şube başkanı Ahmet Görgülü konu hakkında İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.
 
İlahiyat Fakültesinin Olmaması Büyük Bir Eksiklik
Mersin`in birçok inanç ve kültürü bir arada barındıran bir il olduğuna dikkatleri çeken Mersin İl Müftüsü Ali Melek, "Biz il müftülüğü olarak Mersin`de, din görevini toplumun genelinde yapmaya çalışıyoruz. Diğer büyük illerde ilahiyat fakültesi olduğu gibi Mersin`in de bir ilahiyat fakültesine ihtiyacı vardır. Mersinde, ilahiyat fakültesinin olmaması büyük bir eksikliktir. Biz Mersin`de din hizmetinde bulunurken ilahiyat fakültemizin öğretim görevlisinden de faydalanmak istiyoruz. Vaaz ve irşad eğitimlerinde onlardan faydalanmak istiyoruz. Din görevlilerine yönelik hizmet içi eğitim faaliyetlerinde onlardan faydalanmak istiyoruz" diye anlattı.
 
Melek, "Nasıl ki bir ilde, müftülük olmaması büyük bir boşluktur. Bana göre ilahiyat fakültesinin de olmaması büyük bir boşluktur. Umut ediyorum diğer illerimizde olduğu gibi Mersinimizde de bir ilahiyat fakültesi açılır" şeklinde konuştu.
 
Acilen İlahiyat Fakültesi İstiyoruz
Mersin`de bir milyona yakın nüfusun olduğuna değinen Mersin Diyanet-Sen şube Başkanı Ahmet Görgülü de, "Mersin, Dört metropol ilçeden oluşmaktadır. Mersin Üniversitesinin 35 bine yakın öğrenci kapasitesi vardır. Fakat bunların içersinde bir ilahiyat fakültesi bulunmamaktadır. Osmaniye gibi daha bir kaç yıl önce il olmuş bir yerde ilahiyat var iken Mersin`de olmayışı ciddi bir eksikliktir" diye belirtti.
 
Görgülü, "Müftülükte görev yapan din görevlilerinin ve din kültürü öğretmenlerinin yetiştiği yer ilahiyat fakülteleridir. Bundan dolayıdır ki, biz Mersinimize acil olarak bir ilahiyat fakültesinin açılmasını istiyoruz. Ayrıca İdari merci ve kamuoyundan da destek bekliyoruz" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir