• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
İmam Hatiplilere Yönelik Saldırılar Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır İmam Hatip Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri ile Diyarbakır Yenişehir İHL Okul Aile Birliği, Diyarbakır Anadolu İHL Okul Aile Birliği, Diyarbakır Kayapınar Yunus Emre İHL Okul Aile Birliği, son dönemlerde imam hatip yurtlarına yönelik yapılan saldırılar üzerine ortak yazılı basın açıklaması yaptılar.

27 Mayıs 2011 günü Şırnak ili Cizre ilçesindeki imam hatip erkek öğrencilerinin kaldığı Öğrenci Yurdu`na Molotof kokteylleriyle saldırı yapıldığı hatırlatılan açıklamada, bunun ardından Diyarbakır İmam Hatip Lisesi öğrenci pansiyonu ve İmam Hatip öğrencilerinin barındığı özel yurda saldırı yapıldığı ve bunun bardağı taşıran son damla olduğunu vurgulandı.
İmam Hatip Liselerinin halkın teveccühünü kazanmış, Kur`an-ı Kerim eğitiminin yapıldığı mekânlar olduğuna işaret edilen açıklamada, halkın bu mekânları çocuklarının ikinci yuvası olarak kabul ettiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, "Özellikle son dönemlerde, İslami kesimlere ait Sivil Toplum Kuruluşları ile dindar kişilere ait işyerlerine, araçlarına, BDP kitlesi içinde barınan kişiler tarafından gerçekleştirilen Molotoflu saldırılar, insanları diri diri yakacak kadar vahşi bir boyuta ulaştığı görülmektedir. Bu durum içlerindeki din ve dindarlara karşı olan düşmanlıklarının dışa yansımasından başka bir şey değildir" denildi.

Müslüman Kürt halkının dini değerlere olan bağlılığı ile nam saldığına dikkat çekilen açıklamada, dünyevi tüm değerlerinden daha çok dini değerleri önemsediği belirtildi.

Açıklamanın devamında, "İmam Hatiplere gönül veren dernekler camiası olarak; "Bölgemizde ve daha sonra İlimizde meydana gelen menfur saldırıları lanetliyoruz. İslam`a ve İslam`ın değerlerine saldıran gözü dönmüş canileri halkımız hiçbir zaman affetmeyecektir. Halkımıza zarar vermekten başka bir işe yaramayan bu tür eylemlerden vazgeçmeleri çağrısında bulunuyor, bu tür pervasız ve gaddarca saldırıyı tertipleyenler ve alkış tutanlar bilmelidir ki; kendileri ve sahip oldukları köhnemiş zihniyetleri ile birlikte tarihin karanlık sayfalarında yok olmaya mahkûm olacaklardır" ifadelerine yer verildi.
M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir