• DOLAR 32.274
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2446.527
  • ...
Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı: Hafızlar yürüyen Kur'andır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Şehit Fazıl Gürs Ortaokulunda okuyan 11 yaşındaki Muhammed Yusuf Erdoğan 6 ay gibi kısa bir sürede Kur'an-ı Kerim'i hıfzederek hem ailesini hem de öğretmenlerini sevindirdi.

Adıyaman İl Müftülüğü binasında kısa sürede hafızlığını tamamlayan Erdoğan'a, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafın hediye olarak çeyrek altın takıldı.

Hafızlığın önemi hakkında açıklamalarda bulunan Taşçı " Muhammed Yusuf Kardeşimiz Kur'an kursumuzda hafız olmak için mücadele eden, eğitim gören evlatlarımızdan birisidir. İmam Hatiplerle beraber ortak olarak yürüttüğümüz hafızlık projemiz çerçevesinde Bölge Yatılı Kur'an kursumuzda 6 ay gibi kısa bir dönemde hafızlığını bitirdi. Muhammed Yusuf'un hafızlık katkısı olan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hafızlık bizim geleneğimize, kültürümüzde önemli bir yer tutmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve müftülükler olarak meslek çalışmalarımızın en önemli sahlarından birisidir. Geçtiğimiz yıl 52 hafızımızı mezun ettik. Belgelerini aldılar. İcazet merasimlerini düzenledik.  Bu yıl inşallah daha fazla öğrencimize icazetlerini vereceğiz." dedi.

"Hafız olmak zor bir süreç ve fedakârlık ister"

Taşçı, "Hafızlar Canab-ı Allah'ın seçkin kulları, Muhammed Yusuf ve diğer hafızlarımız aramızda gezip dolaşan yürüyen Kur'anlardır. Bulundukları yerlerde bizlere Kur'an'ı ve manasını hatırlatan yavrularımızdır. Muhammed Yusuf, Kur'an'ın hafızı oldu. Cenab-ı Allah'tan duamız da Kur'an'ın da Muhammed Yusuf'a muhafız olmasıdır. Hafız olmak zordur, bir süreç ve fedakârlık ister. Muhammed Yusuf yaşındaki gençlerin dünyanın her türlü zevk ve sefası içerisinde, sosyal medyanın kıskacında   gününü gün ederken bir fedakârlık yaparak hafızlığı tercih etmek Cenab-ı Allah'ın bir lütfudur. Zor bir süreçti, bunu başardı." ifadelerini kullandı.

Muhammed Yusuf Erdoğan ise "11 yaşındayım Adıyaman Şehit Fazıl Gürs Ortaokulunda okuyorum. Fahri Deniz Hocanın öğrencisiyim. Ailem ve hocamın desteğiyle hafız oldum. Benim için zor olan ezberleri toplu okumaktı. Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okumak daha kolaydı." şeklinde konuştu. (Cemil Özdaş- İLKHA)

video













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir