• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Filistin diasporasının, işgal planına karşı "önlem çalıştayı" bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalıştayda 8 oturumla Filistin temsili yurt dışındaki Filistinlilerin rollerinin aktif hale getirilmesi ve için gerekli mekanizmalar ve stratejiler gibi çeşitli konularda 27 makale sunuldu.

Çalıştaya yaklaşık 20 ülkeden akademisyen, aktivist ve Filistinli yetkililer dahil 75 kişi katıldı.

Çalıştay, altı eksende yurtdışındaki Filistinlilerin rolünü şöyle özetledi:

1- Tüm Filistinlerin geri dönüş haklarının korunması, bu konuda geri atılmaması gerektiği ve bu konuda gerekli tüm araçların kullanılması gerektiği vurgulandı.

2-  Filistin halkı dâhilde İşgal bitene dek mücadelesinde desteklenmeli ve bu konuda gerekli tüm yollara başvurmaktan kaçınılmamalıdır.

3-Filistinin Arap ve İslami kimliği korunmalı, siyonist anlatılarından çok Filistin anlatısı esas alınmalıdır.

4- Hariçteki Filistinlerin vatanlarına dönene kadar maddi, manevi desteklenmesi ve dışarıdan yürüttüğü mücadelesinde kullandığı araçların kalkındırılmasında yardımcı olunması gerek.

5- Tüm basın araçlarını aktifleştirerek siyonist projelere ve uyumlulaşma politikalarına karşıt yayınlar yapılmalı ve uluslararası kamuoyu bu konuda bilinçlendirilmeli.  

6- Siyasi, kanuni, hukuki, iktisadi, akademik, kültürel ve toplumsal yollarla Siyonistlere karşı topyekûn bir mücadele başlatılmalı ve bu sürdürülmelidir. (Zeyd Varol-İLKHA)

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir