• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
Rusya, 3. Askeri Gemisini Suriye`ye Gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rusya 26 Aralık`ta Suriye kıyılarına 2 savaş gemisini göndermişti.

Rus haber ajanslarına konuşan Rusya Genelkurmay Başkanlığı kaynakları, Suriye`ye 3. askeri geminin gönderildiğini belirtti. Askeri kaynaklara göre, Karadeniz kıyısı Novorossiysk limanından ayrılan gemi, 31 Aralık`ta İstanbul boğazlarından geçerek Ege Denizi`ne açılacak. Söz konusu Novoçerkassk gemisinde deniz kumanda birlikleri ve askeri teknoloji araçlarının bulunduğu da iddia ediliyor. Rus askeri yetkililere göre gemi, Rusya`nın Suriye`deki Tartus limanına hareket etti.

26 Aralık`ta da Rusya, "Azov" ve "Nikolay Filçenkov" gemilerini Suriye`ye göndermişti. Basına göre amaç bölgede olayların tırmanması ve tahliye kararının çıkması durumunda faaliyete geçmek.

Yabancı ajanslar Novoçerkassk savaş gemisinin 10 Ocak`a kadar Tartus`da görev yapacağını belirtirken, Rus basını 3 geminin bölgede askeri tatbikat yapacağını iddia ediyor.

İzvestia gazetesi, Suriye`de bulunan 25 bin civarında Rusya vatandaşının Güney Kıbrıs Rum Kesimi`ne getirilmesi, oradan da Rusya`ya taşınması yönünde bir plan olduğunu yazmıştı. Rusya`nın Tartus`da bulunan deniz üssünü tahliye operasyonunda kullanması planlanıyor.


CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir