• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Toplum ancak Hazreti Muhammed'in ahlakını edinmekle kurtuluşa erebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen umre ve 2 bin çeşit ödüllü "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması Gaziantep’te yoğun bir katılımlar gerçekleşti.

Kentteki 18 okulda yarışmaya giren yaklaşık 7 bin çocuk, erkek, kadın ve yaşlıdan oluşan yarışmacılar, umre ödüllü yarışma için ter dökerken, yarışmaya giren çocukların velileri ise çocuklarını yarışmanın yapıldığı okulların bahçelerinde bekledi.

Yarışmacılar, okul girişlerinde vakıf yetkilileri tarafından okul bahçelerine asılan "Siyer Sınavına Hoş Geldiniz Başarılar Dileriz" pankartı ve okul girişinde gül suyu, lokum ve şeker gibi çeşitli ikramlarla karşılandı.

Yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle yarışmaya girecekleri okullarda saat 10.30’dan itibaren hazır bulunurken, kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar, görevliler tarafından içeriye alındı.

Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya görme ve bedensel engellilerin de katıldığı görüldü. Yarışmaya ilk defa girenlerin heyecanlı oldukları gözlenirken, yarışmaya katılan erkek, kadın ve çocuk yarışmacılar için ayrı salonlar hazırlandı.

Düzenlenen Siyer Yarışması ile İLKHA'ya açıklamalarda bulunan konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep yetkilisi Mehmet Taş, Hazreti Muhammed’in örnek hayatını ve örnekliğini yaşama noktasında ki teveccühün kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla Siyer Yarışmasını bu yıl 9'uncu kez düzenlediklerini belirten Taş, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Türkiye genelinde dokuzuncusunu düzenlediğimiz ‘O'nu Oku, O'nu Yaşa’ temalı Siyer Yarışmasında Gaziantep olarak bizlerde katılacağız. Gaziantep'te yarışmaya Peygamber Sevdalıları halkımız yoğun bir ilgi gösterdi." dedi.

"Halkımız peygamberi bir ahlaka sahip olursa toplumumuz kurtulacaktır"

Peygamber Sevdaları Vakfı olarak bu yarışmayı düzenlemelerindeki amaçlarının, insanları Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed ile tanıştırmak, buluşturmak ve Peygamberi bir ahlakın tüm topluma yayılmasını sağlamak olduğunu belirten Taş, "Malumunuz son yıllarda insanlarımız, gençlerimiz ciddi anlamda bir kültürel yozlaşma yaşamaktadır. Bizlerde Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak yaşanan bu kültürel yozlaşmayı ortadan kaldırabilmek adına peygamberin ahlakını toplumumuza yayabilmektir. Yani insanlarımızı Peygamberimizin sünneti ile buluşturabilmektir. İnşallah halkımız peygamberi bir ahlaka sahip olursa toplumumuzun kurtulacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu yarışmanın kaybedeni yoktur"

Taş, "Bu yarışmamız kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Katılımcılarımız hiçbir ödül almasalar da Peygamber Efendimizin hayatını okuyacak, anlayacak ve tanıyacak ve O’nun ahlakı ile ahlaklanmaya çalışacak. Zaten bizim amacımız da budur. Diğer hediyeler ise sınava teşvik amaçlıdır. Ama umre ile de bu yarışmayı taçlandırmak istiyoruz." diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir