• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
"Halkımız Peygambere olan ilgisini sınavlarda da olsa gösteriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Hazreti Muhammed'in hayatını konu alan Siyer Yarışması Siirt'te yoğun katılımla gerçekleştiriliyor.

Siyer Yarışması hakkında bilgilendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinden Sabahattin Keleş, Siyer Yarışmasına her geçen sene olduğu gibi büyük bir katılım olduğunu ve bu sayının giderek artış gösterdiğine dikkat çekti.

Allah'ın resulünün bu kadar ilgi görmesi ve sevilmesi bizleri de gayrete getiriyor

Keleş, "Allah'a çok şükür olsun ki siyer sınavımız başmış bulunmaktadır. Her sene olduğu gibi ciddi bir katılım var. Şu anda öğrenciler sınavda ve ailelerinde büyük bir heyecan var. Sınav saati saat 11.00'de olmasına rağmen sınava katılacak öğrenci ve velileri sabahın erken saatlerinden itibaren sınıfları doldurmaya başladı. Bu da Allah'ın resulüne olan kıymet ve sevginin büyük ve güzelliğini gösteriyor. Siirt'te 24 okulda sınavımız devam ediyor ve herhangi bir sıkıntı yok. Katılımda da ciddi bir artış var. Allah'ın resulünün bu kadar ilgi görmesi ve sevilmesi bizleri de gayrete getiriyor." ifadelerini kullandı.

Hazreti Muhammed'e olan bu sevgiyi Müslümanların kalplerinden çıkaramayacaklardır

Ailelerinde çocuklarına sınava katılım sağlamaları için büyük destek verdiğine ve gereken özeni gösterdiklerine dikkat çeken Keleş, "Ellerinden tutup okula kadar götürüyorlar. Buda Peygamber Efendimize olan sevginin 7'den 70'e kadar herkeste bulunduğunun bir işaretidir. Bin 400 yıl geçmesine rağmen Peygamber Efendimize olan sevgi halen yüreklerde tazeliğini koruyor. Halen halkımız peygambere olan ilgiyi bu sınavlara da olsa gösteriyor. Ve buradan da İslam düşmanlarına şunu söylüyoruz: ' boşuna uğraşmayın görüyorsunuz ki Peygamber Efendimize olan sevgi gün geçtikçe kat kat artıyor.' Ne yapsalar da Allah'ın izni ile bu sevgiyi Müslümanların kalplerinden çıkaramayacaklardır." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir