• DOLAR 32.283
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2413.071
  • ...
Depremde evi yıkılan Cemile teyzenin dramı yürek burkuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Sivrice üssü 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde Kale ilçesine bağlı Uzun Hüseyin Mahallesi'nde (köyü) ikamet eden Cemile teyzenin evi de yıkıldı.

Kulağı duymayan ve hasta olan Cemile teyze, Uzun Hüseyin Mahallesi İlköğretim Okuluna sığındı. Tek başına yaşadığı ve İstanbul’da ikamet eden oğlunun depremin ardından yanına gelmediği ileri sürülen Cemile teyzenin yaşadığı mağduriyet, Vali Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ziyaretleri sırasında çıktı.

Yaşadığı mağduriyeti gözyaşları içinde Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a anlatan Cemile Teyze, yardım talebinde bulundu.

Gürkan, Cemile Teyze’nin İstanbul’da yaşayan oğlunu arayarak, Cemile Teyzenin durumu ile ilgili bilgiler verip, oğlundan Cemile Teyzeye sahip çıkmasını istedi.

Gerek uçak bileti, gerekse de otobüs biletinin Büyükşehir Belediyesince karşılanacağını belirten Gürkan, “Annenin evi büyük hasar görmüş. Şu anda okulda yatıp kalkıyor. Biz yaşlılarımızı burada böyle bırakmayacağız. Gerekirse Huzurevine götürüp bakımlarını üstleneceğiz. Anneniz gözyaşları içerisinde sizlerin yardımını bekliyor. Ona ilgisiz kalmanız beni çok rahatsız etti. Siz Annenize sahip çıkın biz gereken her şeyi yaparız” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir