• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
​Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, depremde hasar gören camide incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez üssü Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya Yeni Camii ve Koldere Mahalle Cami'nde hasar meydana geldi. Hasar gören camilerde incelemelerde bulunan Erbaş, daha sonra depremzedeleri ziyaret etti.

Malatya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kubbesi çöken Yeni Cami’de incelemelerde bulunarak, deprem nedeniyle evleri hasar gördüğü için Hacı Fetih Camii’nde kalan vatandaşları ziyaret etti.

Erbaş, yaptığı inceleme ve ziyaretlerin ardından Söğütlü Camisinde ikindi namazını kıldırdı ardından depremde hayatını kaybedenler için dua etti. Erbaş, camilerin ihtiyaç olduğu müddetçe açık kalacağını ve depremzedelerin istediği kadar camilerde kalabileceğini söyledi.

Depremin hemen ardından uygun camilerin konaklama için hizmete açıldığını belirten Erbaş,  “Deprem sonrasında içerisinde kalınmasında sıkıntısı bulunmayan tüm camilerimiz açıldı. Camilerimiz ihtiyaç olduğu sürece açık olacak. Ne kadar isterseniz buralarda kalabilirsiniz” dedi.

Erbaş, caminin içerisinde yer alan taziye bölümünde de depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına taziyede bulundu. Burada vefat eden vatandaşlar için dua eden Erbaş, deprem nedeniyle yaralanan vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erbaş, “Üzgünüz, caminin içerisinde cemaatin olmadığı bir zamanda olmuş olması üzüntümüzü azaltıyor. Cenab-ı Hak daha beterinden, büyük depremlerden korusun. Malatya’da ve Elazığ’da, yaşamış olduğumuz deprem dolayısıyla 41 vatandaşımız vefat etti. Ama sevindirici tarafı Malatya’nın merkezinde can kaybı ve çok fazla hasar yok. Bundan dolayı Allah’a (Celle Celaluhu) hamd ediyoruz. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ilk andan itibaren hem Elazığ’da hem de Malatya’da bulunduk. Şu anda Elazığ’da Türkiye Diyanet Vakfı’nın 5 bin kişiye sıcak yemek verebilecek mobil mutfağı kuruldu. Depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Yeni Cami’de bu hasarın en kısa zamanda tespit edilip gereğinin yapılmasını arzu ediyoruz. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üzerimize düşeni yapacağız. Tabi Vakıflar Genel Müdürlüğünün yapması gereken işler var. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmalar yapılır ve şehir için çok önemli olan Malatya Yeni Camii’nin bir an önce ibadete açılması gerçekleşir.” diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir