• DOLAR 32.453
  • EURO 34.492
  • ALTIN 2472.507
  • ...
Midyat'tan depremzedelere insani yardım gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Midyat Belediyesi öncülüğünde "Elazığ Geçmiş Olsun Midyat Halkı Yanında" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan giyim, barınma, ısınma ve muhtelif ev eşyalarının bulunduğu bir TIR yardım malzemesi yapılan törenle Elazığ’a depremzedelere ulaştırılmak üzere gönderildi. Yardımlar, bir nakliye şirketi tarafından ücretsiz olarak ulaştırılacak.

Depremzedeler için toplanan yardımla düzenlenen törenle, bir nakliye şirketi tarafından ücretsiz olarak ulaştırılacak.

Törende konuşan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini ileterek, destek sağlayan herkese teşekkür etti.

Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar da depremlerin Allah’ın bir takdiri olduğunu, yaraları sarmak ve acıları paylaşmanın da bir vazife olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Afetler Allah’tan gelen olaylar onlara biz ancak önlem alabiliriz. Bu tür yıkıcı depremler olduğu zamanda milletimiz Allah razı olsun 81 vilayet Türkiye’nin dört bir yanında dayanışma içerisinde bu yaraları sarmaya gayret ediyor. Bugün de Midyat halkımız, Kaymakamlığımız ve Belediyemiz öncülüğünde bir dayanışma örneği göstererek bu yaraları sarmaya gayret ediyoruz. Bizler tabi ki bu ülkenin vatandaşıyız. Midyatlı kardeşlerimiz de konuda bu dayanışmadan geri durmadılar. Burada herkes kendi imkânları ölçüsünde kurumlarımız ayni olarak yardımlarını bugün gönderiyorlar. Bundan sonra da ülkenin hangi noktasında olursa olsun bu tür afetlerde, bu tür musibetlerde hep beraber bir arada dayanışarak inşallah acılarımızı en hafife indirmeye çalışacağız."

Midyat Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir ise “Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin’in öncülüğünde halkımızın destekleriyle içerisinde giyim, battaniye, soba gibi malzemelerinin olduğu bir TIR yardım gönderiyoruz. Allah yardım edenlerin hayrını kabul etsin. Her zaman ihtiyaç halinde Elazığ’daki kardeşlerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik’in, depremde hayatını kaybedenler için yaptığı dua ile yardım TIR’ı yol çıktı. (Süleyman Tunç-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir