• DOLAR 32.341
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2238.991
  • ...
Şanlıurfa Valiliği: 19 hafif hasar bilgisi alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valiliği, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada meydana gelen depremde herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı belirtilerek, 19 hafif hasar bilgisi aldıkları belirtildi.

Şanlıurfa Valiliğinin açıklamasında, "Elâzığ ili, Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55'de 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, deprem İlimizde de hissedilmiştir. Meydana gelen depremden dolayı İlimizde herhangi bir can kaybı veya yaralanma olayı yaşanmamıştır. İlimiz mülki idare sınırlarında yapılan arama ve tarama çalışmalarında, hali hazırda 19 hafif hasar bilgisi alınmış olup, hasarlar küçük çatlaklar şeklindedir. Yaşanan depremin hemen ardından Şanlıurfa Valiliği Afet ve Acil durum yönetimi merkezi (AADYM) aktif hale geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında Şanlıurfa İl AFAD Müdürlüğü tarafından Elazığ'a kurtarma personeli ile araçların gönderildiği belirtilerek, "2 arama kurtarma aracı, 9 arama kurtarma personeli ile 50 adet 112 metre karelik çadır; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkalığı İtfaiye Daire Başkanlığından; bir arama kurtarma aracı, bir öncü araç, 8 arama kurtarma personeli; İl Sağlık Müdürlüğünden; 2 112 ekibi, 3 UMKE Timi bir lojistik ekip ve Aksa Doğalgazdan da; bir teknik araç ve 2 teknik personel Elazığ'a sevk edilmiştir." denildi.

Açıklamanın sonunda depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için şu uyarılarda bulunuldu:

"Hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Bununla birlikte kaygı duyan ve evinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için kamu misafirhanelerimizde yer ayrılmıştır. Hasar tespiti yaptırmak isteyen ve kamu misafirhanelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezlerini arayıp kayıt yaptırmaları gerekmektedir. AFAD, gelişmeleri aralıksız takip etmekte olup; kamuoyu yaşanan gelişmelerden ayrıca bilgilendirilecektir." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir