• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Roboski Katliamının Sorumluları Bulunsun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van merkez Sanat Sokak`ta akşam saatlerinde düzenlenen basın açıklamasını Mazlum-Der Van Şubesi üyelerinden Evin Keskin okudu. Geçen sene yaşanan katliamın hatırlatıldığı açıklamada bir haftadan beri başlattıkları imza kampanyasında 10 bin imza topladıklarını söyledi.

 

\"Eğer Sağ Ele Geçirilmiş Olsalardı Kaçakçılıktan Yargılanacaklardı\"
Roboski` nin bir yıldır adalet beklediğini belirten Evin Keskin, \"Geçtiğimiz yıl 28 Aralıkta 19`u çocuk 34 sivil vatandaş Şırnak`ın Uludere ilçesinin Roboski köyünde TSK` ya bağlı F-16 savaş uçaklarıyla bombalanarak öldürüldü. Katliamın ardından beklenen en azından ciddi bir yargılama sürecinin başlaması ve öldürülenler için özür dilenmesiyken yargılama sürecinin başlaması, sorumluların bulunması için adım atılması bir yana \"Eğer sağ ele geçirilmiş olsalardı kaçakçılıktan yargılanacaklardı.\" Ve \"Ölenler figüran\"\" gibi ifadeler kullanılarak Roboskili ailelerin acısına acı. Öfkesine öfke katılmış, adaletin yerini bulacağı inancı sıfıra indirilmiştir.\" dedi.

 

\"Lambadan Cin mi Çıkaralım?\"
Olayların sorumlularından kimsenin açığa dahi alınmadığını aktaran Keskin, \"Oysa bilinmektedir ki hiçbir canın bedeli tazminat olamaz. Roboskili aileler de tazminatı bir hakaret olarak görmüş ve hesaplarına yatırılan paraları reddederek, olayın üzerinin kapatılmasını değil, sorumluların bulunup yargılanmasını talep ettiklerini dile getirmişlerdir. Roboski katliamının aydınlanması amacıyla Mecliste kurulan Meclis Uludere alt komisyonunun bir rapor hazırlayacağı ve bu raporun gerçekleri yansıtacağı söylenmişti. Raporun hazırlık sürecinde ünce \"görüntülerden kaçakçı oldukları açıkça belli oluyordu\" denmiş sürecin devamında ise \"lambadan cin mi çıkaralım ?\"\" ifadesi kullanılarak adalete dair beklentiler boşa çıkarılmıştır.\" şeklinde konuştu.

 

\"Roboski İçin 10 Bin İmza Bin Adet Broşür Dağıtıldı\"
En temel insani haklardan olan yaşam hakkı ihlal edilen 34 sivil vatandaşın unutulmadığını belirten Keskin \"Katliam sorumlularının neden tutuklanmadığını sormak ve olayla ilgili kamuoyu oluşturmak amacıyla 22 Aralıktan bu yana Sanat Sokağında 5 günlük Roboski için Adalet standı kurduk. Bu süre zarfında kamuoyunu bilgilendiren bin adet broşür, Roboski için adalet talep eden imza toplandı. Roboskili ailelere katliam yerini ziyaret ettikleri gerekçesiyle kesilen 5bin liralık para cezasının ödenmesi için üzerinde `Roboski ve Adalet` yazılı, geliri cezanın ödenmesinde kullanılacak bin adet rozet satıldı.\" İfadelerine yer verdi.
Keskin ayrıca, Roboski katliamının faillerinin bulunmasını sorumlulara gereken cezai işlemlerin uygulanmasını ve ailelerden özür dilenmesini istedi.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir