• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
`Bu Kutlamalarla Küfre Zemin Hazırlanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Her yıl milyonlarca para harcanarak kutlanan yılbaşı geceleri, aynı zamanda toplumun ifsad edilmesinde de büyük rol oynuyor. Yılbaşı kutlamalarının Müslümanlara ait bir gelenek olmadığını belirten alimler; özellikle bu gecede yapılacak kutlamalara karşı toplumu uyarıyorlar.
 
Bu Kutlamalarla Küfre Zemin Hazırlanıyor
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Molla Ahmet Akiz, yılbaşı kutlamalarının İslam`da asla bir yerinin olmadığını belirtti Akiz, "Biz Müslümanlar maalesef bazı adetleri batılılardan alıp adeta onları taklit etmeye başlamışız. Aralık sonlarına geldiğimizde ülkemizde yılbaşı hazırlıkları baş göstermekte ve dükkanlarda, vitrinlerde yılbaşına özel ürünler ve indirimlere rastlamaktayız. Çok öncesinden düzenlenen eğlence merkezleri, içkiler, şans oyunları, çam ağaçları vs... Çocuklarının nafakalarını bu mekânlarda ve hiçbir faydası olmayan bu gibi adetlerde rahatça harcayıp küfre zemin hazırlıyorlar. Acaba hiç düşünmezler mi Resulullah (s.a.v)`in `Men teşebbe kawmen fehuwe minhum / Hangi kavme benzersen ondansın` ikazının kendilerine yönelik olduğunu?" dedi.
 
Müslümanların Hicri Yılbaşısı Vardır
Müslümanların hatırlamaları, geçmiş yılın muhasebesini yapmaları veya ölçülü bir şekilde kutlamaları için hicri yılbaşının zaten var olduğunu dile getiren Akiz; "Fakat bunu birkaç İslami kanal ve ya bir grup duyarlı müslümandan başka hatırlayan yoktur. Bu da bize hristiyanların tahrif edilmiş inançlarından bir parça olan yılbaşını, her türlü ahlaksızlık içinde geçirmelerini ne kadar sahiplendiğimizi, benimsediğimizi gösteriyor" ifadelerini kullandı.
 
Mütedeyyin Kesimler Bu Erozyondan Nasibini Almamalı
Yılbaşı kutlamalarıyla ilgili Müslümanları uyaran Akiz şunları söyledi: "Mütedeyyin kesimler de bu erazyondan nasibini almışcasına kendi evlerinde küçük kutlamalar tertipliyorlar. Kesinlikle o gün için özel bir takım eğlence, kutlama yapmak caiz değildir. Sanki Resululluh`ın sünnetini hiç bilmiyorlar ve ya az önce naklettiğim hadisi hiç okumamaşlar gibi.. Allah muhafaza, küfre girmek ihtimali bile Müslümanları ürkütmelidir. Bu konu o kadar hassastır ki Yahudi ve hristiyanların adetleri, hatta giyim kuşamları dahi bizlere yasaklanmıştır. Resulullah`ın ve ashabının örnek yaşantılarına baktığımızda, tamamen özgün ve apayrıydı. Zaten başımıza ne geldiyse, Resulullah`ın sünnetinden uzaklaştığımız için geldi."
 
Molla Ahmet Akiz son olarak, 31 Aralık gecesi için özel bir kutlama yapılmaması gerektiğini ve bunun imanı tehlikeye sokacağını sözlerine ekledi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir