• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
Katiller arasında seçim yapamıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Filistin’i işgal altında tutan ve işgal ettikleri topraklarda kurdukları gayrı meşru devlette aylardır bir seçim bile düzenlemekte başarısız kalan Siyonistler, iki katilden birini seçmeye hazırlanıyor. Mavi-Beyaz İttifakı lideri olan eski General Benny Gantz ve işgal rejiminin mevcut başbakanı olan ve aynı zamanda Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu arasında gerçekleştirilecek seçimi kazanmak için iki taraf da daha fazla işgal sözü verdi.

NETANYAHU'DAN ARAP ÜLKELERİYLE BARIŞ ANLAŞMALARI VAADİ

Seçimin taraflarından Netanyahu, seçim kampanyası kapsamında yaptığı konuşmada, daha fazla Arap ülkesiyle tarihi barış anlaşmaları imzalama, ABD ile bir savunma ittifakı kurma ve İran'ı dizginleme vaadinde bulundu.

Ürdün Vadisi'yle ilgili de konuşan Netanyahu, "Hiç vakit kaybetmeden Ürdün Vadisi ve Ölü Deniz'in kuzeyinde egemenliğimizi ilan edeceğiz, bir erteleme ya da Ahmed et-Tıybi'nin (Ortak Arap Listesi Bloku milletvekili) vetosu olmaksızın bunu yapacağız." dedi.

Terör rejiminin, Mısır ve Ürdün dışında hiçbir Arap ülkesiyle diplomatik ilişkisi bulunmuyor.

Terör rejimi Başbakanı Netanyahu, 17 Eylül 2019'da yapılan seçimler öncesi Ürdün Vadisi ve Batı Yaka'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin ilhakını vadetmişti.

GANTZ DA NETANYAHU'DAN GERİ KALMADI

Netanyahu’nun seçimlerdeki rakibi Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz da işgal altındaki Batı Yaka'da yer alan Ürdün Vadisi'ni ilhak etme vaadinde bulundu.

Partisinin kurmaylarıyla Batı Yaka'daki Ürdün Vadisi'ne giden Gantz, 2 Mart'taki seçimleri kazanması halinde Filistin toprağı olan bölgeyi işgalci Siyonist rejime ilhak edeceğini söyledi.

Gelecekte yaşanabilecek herhangi bir senaryoda Ürdün Vadisi'nin kendileri için doğudaki savunma kalkanı olduğunu öne süren Gantz, "Burayı, israil'in ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz ve seçimin ardından Ürdün Vadisi'ni egemenlik altına almak için çalışacağız. Bunu uluslararası toplumla koordineli olarak yapacağız." dedi.

Uzmanlar, Gantz'ın bu vaadini giderek artan sağ seçmenin oyunu alma girişimi olarak yorumluyor.

"YÜZYILIN ANLAŞMASI YAKINDA AÇIKLANACAK"

Gantz açıklamasında ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump yönetimince hazırlanan ve "Yüzyılın Anlaşması" olarak isimlendirilen plana da değindi. Daha önce Trump yönetimine, planı 2 Mart seçimlerinden önce açıklamama çağrısında bulunan Gantz, "Planın kısa süre içinde açıklanacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"Yüzyılın Anlaşması" adlı planın detayları netleşmese de uluslararası basında, buna ilişkin bazı bilgiler yer alıyor. Anlaşma, Kudüs'ün tamamının terör rejimine bırakılması ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içeriyor. Planda, terör rejiminin topraklarından sürdüğü 6 milyona yakın Filistinli mültecinin dönüş hakkına ise değinilmediği dile getiriliyor.

3 FİLİSTİNLİ DAHA KATLEDİLDİ

Terör rejimi yetkilileri bir yandan seçim kampanyalarında işgal ettikleri alanları genişletme planlarını açığa çıkarırken diğer yandan da Filistinliler katlediliyor.

Siyonistlere ait medya organları işgal ordusuna dayanarak önceki gün akşam saatlerinde 3 Filistinlinin Gazze bölgesinin güney kesiminde, doğudaki sınırlardan sızmaya çalışırken öldürüldüğünü iddia etti.

İşgal ordusuna yakın 0404 sitesinin yayınladığı haberde, ordu mensuplarının sınırdan 1948'de işgal edilmiş bölgeye doğru sızmaya çalışan ve silahlı oldukları düşünülen üç Filistinli gencin öldürüldüğü iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir