• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
Nezaket Okulları öğrencileri ilk karnelerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Büyükşehir Belediyesinin 4-6 yaş grubuna yönelik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı, Malatya İl Müftülüğü işbirliğiyle yürüttüğü “Yeşeren Tohumlar Projesi” kapsamında açtığı Nezaket Okulları öğrencileri ilk karne heyecanını yaşadı.

Malatya’da 2019-2020 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle ilk, orta ve lise olmak üzere 170 bin 860 öğrenci karne alırken, Nezaket Okulları öğrencileri de ilk heyecanla ilk karnelerini aldı.

Nezaket Okulunda eğitim gören 200 öğrenci için Melekbaba Semt Konağı Nezaket Okulunda Karne Töreni düzenlendi. Törene katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Nalçacı, Nezaket Okulu öğrencilerinin ilk karne heyecanını yaşadıklarını kaydederek, İl Müftülü işbirliği ile Nezaket Okullarını açtıklarını anımsattı.

Nalçacı, “Semt konaklarımız bizler için çok değerli ve çok anlamlı. Semt konaklarımızda açtığımız Nezaket Okullarında görev yapan gerek bizim personellerimiz olsun gerekse Müftülükten gelen arkadaşlarımız gerçekten özveriyle öğrencilerle ilgileniyorlar. Bu anlamda tüm görevli arkadaşlara teşekkürü borç biliyorum. Bizlere güven duyarak çocuklarını teslim ettikleri için velilerimize de çok teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadis-i şerifte buyurduğu gibi ‘Hepimiz Çobanız, Çocuklarımızdan Mesulüz.’ Onların geleceğe daha iyi hazırlanması için gayret gösteriyoruz. Hocalarımızın gayretleri takdire şayandır. Bu ilk karne gerçekten önemli… Rabbim, hepimizin ömrümüzün sonunda alacağı son karneyle cennete gitmeyi nasip etsin.”dedi.

Törende öğrencilerin sunduğu çeşitli gösterilerin ardından karneleri verildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 4-6 yaş grubuna yönelik olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Malatya İl Müftülüğü işbirliğiyle yürüttüğü Yeşeren Tohumlar Projesi kapsamında açtığı Nezaket Okulları 8 ayrı bölgede bulunuyor. (Mehmet Aslan-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir