• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
İşitme engelli öğrencilerin karne heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya il genelinde 170 bin 860 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi. 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin ilk yarısı sona ererken, Türkiye'de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan milyonlarca öğrenci, karnelerini alarak, yarıyıl tatiline girmenin sevincini ve heyecanını yaşarken, işitme engelli öğrenciler de velileri ile birlikte akranları gibi karne sevinci yaşadı.

Malatya Battalgazi İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler için karne töreni düzenlendi. Öğrenciler karnelerini İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Özel Eğitim ve Rehberlik hizmetlerinden sorumlu Abdülbaki Ertuğrul ile Okul Müdürü Mesut Gönç'ün elinden aldı.

Abdülbaki Ertuğrul, her çocuğun kendileri için özel ve ayrı bir dünya olduğunu dile getirerek, önemli olan bu çocukların dünyasına dokunmak olduğunu söyledi.

Malatya Battalgazi Akşemseddin İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mesut Gönç ise öğrencilerin etkinlik yapmayı çok sevdiklerini, kendilerinde etkinlik odaklı eğitim yapmaya özen gösterdiklerini ve bu şekilde çocuklardaki cevherleri ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Velilerden Fatma Zehra Güngör de engelli çocukların kendilerine Allah'ın bir hediyesi olduğunu söyledi.

 

"Her bir çocuğumuz bizim için özel ve ayrı bir dünyadır"

Özel olan öğrencilerin karne gününde kendileriyle birlikte oldukları için çok mutlu olduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Şube Müdürü ve Özel Eğitim ve Rehberlik hizmetlerinden sorumlu Abdülbaki Ertuğrul, "Çocuklarımız İnşallah dinlenerek, aileleriyle birlikte zaman geçirerek ikinci dönemde daha zinde ve dinlenmiş bir şekilde okullarına devam edecekler. Öğretmenlerimize de iyi tatiller diliyorum. Her bir çocuğumuz bizim için özeldir ve her bir çocuğumuz bizim ayrı bir dünyadır. Önemli olan bu çocukların dünyasına dokunmaktır." diye konuştu.

"Öğretmenlerimiz çocukların cevher olan yönlerini ortaya çıkarmaya çalışıyorlar"

İlkokul ve ortaokul olmak üzere toplamda 94 öğrencilerinin olduğunu belirten Akşemseddin İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mesut Gönç, bu öğrencilerin her birinin özel olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Tek amacımız ve temel hedefimiz, onları geleceğe ve sosyal hayata hazırlamak, karşılaşabilecekleri sorunların üstesinden gelebilme becerisini kazandırmak. Özel öğrencilerimizin belli alanlarda belli yetenekleri var. Bu nokta da öğretmenlerimiz sürekli etkinliklerle çocukların cevher olan yönlerini ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Öğrencilerimiz de etkinlik yapmayı çok seviyor, bizde etkinlik odaklı eğitim yapmaya özen gösteriyoruz.  Bu kapsamda Elhamdülillah birinci dönemi bitirdik ve sömestr tatiline gireceğiz. Tüm öğretmen ve çalışan mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Velilerimizden de tatilde etkinliklere devam etmelerini temenni ediyorum. 

"Çocuğum Allah'ın bizlere bir hediyesi"

Çocuğunun okumasını geliştirdiğini ve çok güzel bir yarıyıl geçirdiğini söyleyen velilerden Fatma Zehra Güngör, "Çocuğumun gidişatından ve ilerlemesinden memnunuz. Bunu tüm velilere ve eğitimcilere sürekli söylüyorum. Çocuğum, Allah'ın (Celle Celaluhu) bizlere bir hediyesi. Bize çok şey kattı. Sadece toplumda çok farklı gözle görüldüğü için ona üzülüyoruz." Dedi.

Velilerden Saadet Özcan ise çocuklarının karne aldıkları için mutlu olduklarını ve öğretmenlerin çocuklarıyla iyi ilgilendikleri ve eğitim konusunda çok iyi olduklarını söyledi.

Kelimeleri yeni öğrenen öğrencilerden Nisanur Aslan, karne aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Konuşmayı söken Elif Yağmur Ödemiş ise 2'inci sınıfa gittiğini karne aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirirken, öğrencilerden Nisanur Çok da karne almanın sevincini işaret diliyle anlattı. (Mehmet Aslan-İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir