• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Emekliler Derneğinden SGDP Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilerin Sosyal Güvenlik Destek Primi (SDGP) ile ilgili açıklama yaptı.

Ekmen, yaklaşık 5 bin emekli üyelerinin olduğu ve bunlardan daha önce adlarına işyerleri veya ticari amaçlı çalıştığı benzeri işlerin kayıtlı olmasından dolayı yüzde 15 Sosyal Güvenlik Destek Primi (SDGP) kesildiğini belirtti. Ekmen, Genel Merkezin çalışmaları doğrultusunda mağdur edilen emeklilerden kesilecek paranın anapara olacağını söyledi.

İntibak yasasıyla ilgili emeklilerin bir miktar para almayı beklerken Sosyal Güvenlik Destek Primi sıkıntısıyla karşı karşıya geldiklerini söyleyen Ekmen, \"Emekli olup çalışan ve adlarına işyeri veya herhangi bir mülkün kayıtlı olmasından dolayı emeklilerden yüzde 15 Sosyal Güvenlik Destek Primi kesildi. Bizde bu konuyu Genel Merkez`imiz ile görüştük. Genel Merkez`imizde bizlere bu konuyu Hükümetle görüştüklerini söylediler. Emeklilere gelen paranın tümünün değil de faizi kaldıracaklarını ve sadece anaparayı ödemeleri gerektiğini belirttiler\" dedi.

Ekmen, emeklilerin Sosyal Güvenlik Destek Priminden gelen zam ile veya intibak yasasıyla ilgili tüm merak edilen soruları Alo 170`i arayarak öğrenebileceklerini söyledi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir