• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Kamu İle STK Diyalogu Geliştiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa Kent Konseyi`nin ortağı olduğu, Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) koordinasyonunda yürütülen ve İçişleri Bakanlığından hibe almaya hak kazanan `Karar Alma Süreçlerine Katılım İçin Bursa`da Kamu-STK Diyalogunun Geliştirilmesi Projesi` tanıtım toplantısı yapıldı.

Bursa Kent Konseyi Koza Salonu`nda düzenlenen toplantıda konuşan Sosyal Politikalar Merkezi Derneği Başkanı ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, çok aktörlü çalışma yönetiminin toplum tarafından yeni yeni kavrandığını söyledi.

Proje 12 Ay Sürecek
Proje Koordinatörü Ayşe Hacıoğlu ise Proje süresinin 12 ay olduğunu ve Kasım ayında başladığını hatırlatarak, "Projenin amacı, Bursa`daki STK`ların karar alma mekanizmalarına katılımıyla ilgili mevcut durumunun belirlenmesi ve geliştirilmesi amacıyla kamu yöneticileri ve STK`ların işbirliğinin arttırılmasıdır. 12 ay süresince engelliler, gençler, kadınlar, çocuklar ve çevre alanında çalışan 50 STK`dan 150 kişi ve yerel yönetimler başta olmak üzere 30 kamu kurumundan 100 kişi ile anket çalışması yapılacak. Böylece STK`ların karar alma süreçlerine katılım konusunda mevcut durumu belirlenecek. Sonrasında bir rapor ortaya çıkaracağız. Paydaşları Bursa Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Bursa Kent Konseyi`nin olduğunu projede hedefimiz, STK`ların birbirleriyle ve kamu kurumlarıyla diyalogunun geliştirilmesidir" dedi.
(Fethullah ÖZSOY-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir