• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
`Ya` Dediği İçin 10 Ay Hapis Cezası Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Nöbetçi polis memuru Ü.Y. tarafından, "Sen nasıl `ya`lı konuşursun?" diye uyarılan Cemil Dirim, kendisini tanıtmak için gazeteci olduğunu söyledi. İddiaya göre bunu şahsına yönelik baskı olarak algılayan Ü.Y. şikayetçi oldu. Bunun üzerine yargılanan Dirim, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir`de birçok ulusal gazetenin muhabirliğini yaptıktan sonra yerel ve bölgesel gazetelerle ulusal bir sağlık dergisi çıkarmaya başlayan Cemil Dirim hakkında, kamu görevlisinin görevini yapmasını engelleme ve görevini yaptırmamak için direnme suçlarından dava açıldı.

Mahkeme heyeti, "Konu ne ya?" diyerek kamu görevlisinin görevini yapmasını engellemek, iç huzuru ve güvenlik duygusunu bozacak şekilde endişeye sevk etmek suçundan gazeteci Dirim`e 1 yıl hapis cezası verdi.

Ceza, Dirim`in iyi halinden dolayı iki ay düşürülerek 10 ay hapse indirildi. Mahkemedeki iyi hali ve sabıkasız oluşu da dikkate alınarak, hükmün açıklanması ertelendi.

Müvekkilinin hiçbir polisi engellemediğinin ve hakarette bulunmadığının şahit beyanlarıyla sabit olduğunu belirten Av. Birol Keskin, cezaya itiraz ettiklerini açıkladı.

Av. Keskin, ağız alışkanlığı olan "ya"lı konuşmanın suç olmaması, "ya" dedi diye gazeteciye ceza verilmemesi gerektiğini savundu. Müvekkiline verilen cezanın bozulması için Bergama Ağır Ceza Mahkemesi`ne üç sayfalık itiraz dilekçesi veren Keskin, "Günlük yaşamımızda veya herhangi bir ortamda, `ya` sözcüğünü farkında olmadan kullanırız. Bu bir suç mudur? Bu cümle polise karşı kullanıldığında, görevini engellemiş veya hakaret etmiş mi oluruz? `Ya` dedi diye bir gazeteciye ceza verilir mi? Tüm bu sorularımı, cevabını alabilmek için itiraz dilekçeme yazdım. Bundan sonra polise, `Konu ne ya?` diyenler ceza alabilir. Bergama Ağır Ceza Mahkemesi`nin en iyi şekilde karar vereceğine inanıyorum." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir