• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kripto para Petro kullanımında yeni düzenleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Venezuela Hükümetinin ülkenin kripto para birimi Petro’yu yurt içi ve yurt dışı ticarette ödeme aracı olarak yerleştirme çabaları kapsamında atılan adımlar devam ediyor.

Petro diğer kripto para birimlerinin aksine belirli yüzdesel ağırlıklarla petrol, altın, elmas ve demir rezervleriyle destekli olarak değeri doğrudan Hükümet tarafından belirlenmekte. Hükümet bütçe tahsislerini Petro ile ifade ederek açıklamaya başladı.

Bu anlamda en son emekli aylıkları ve bonuslar Petro cinsinden hesaba yatırıldı. Parmak izi ile çalışan ödeme sistemine sahip olan işletmelerde alışveriş Petro ile yapılabiliyor.

Şimdiye kadar olan uygulamada Petro ile ödemeyi kabul eden işletme sahipleri bankacılık sistemi aracılığıyla bunları bekletmeksizin Bolivar’a ve oradan da çeşitli yöntemlerle dövize çeviriyorlardı.

Bu durum, her Petro tahsisatının parasal genişleme anlamına gelmesi ve dolayısıyla da Bolivar’ın değer kaybı ve enflasyona yol açıyordu. Hükümet yeni açıkladığı uygulama ile Petro’nun Bolivar’a çevrilmeyeceğini açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir