• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van`da Meal Sınavında Dereceye Girenler Ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- İkra-Der Van Şubesi binasında düzenlenen ödül törenine bölgenin kanaat önderlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş, dernek başkanı Necip ilbay, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerin yetkilileri ve `Kur`an İlimleri ve Meali Sınavı`nda ilk üçe girmeyi başaran yarışmacılar katıldı.

 

Okumak Anlamak ve Amel Etmek�
Törende konuşan Kur`an İlimleri ve Meali Sınavı`nda birinci olmaya hak kazanan Müslüm Sezer, yarışmayı düzenleyenlere teşekkür etti. Kur`an-ı Kerim`in üç aşaması olduğunu söyleyen Sezer, "Bunlar; okumak, anlamak ve amel etmek. Yüzyıllardır, sadece birinci aşaması geçildi. Hep okumaya takılıp kaldık. Yapılan bu sınavla 2. Aşama olan anlama aşamasına geçildi. İnşallah 3. Aşamasına da geçilir. Bu yarışma, Kur`an-ı Kerim okumaya, anlamaya ve en önemlisi amel etmeye teşvik oldu. Herkesin dünyayla meşgul olduğu bir zamanda siz Kur`an-ı Kerim`i gaye edindiniz. Onun için de bu gibi çalışmalar yaptınız. Tekrar, Allah-u Teala sizden razı olsun. Sorular çok profesyonelce hazırlanmıştı. Üniversite sorularıyla yarışacak düzeydeydi" şeklinde konuştu.
Sınavda 2. olan Kenan Başbuğa ile 3. olan Salih Yücel de sınavda emeği geçen herkese teşekkür ederek "Kur`an-ı Kerim`i anlama yolunda gayret gösteren kardeşlerimizden Allah razı olsun diyorum. Kur`an`ı anlamak için güzel bir vesiledir bu. Umarın bu gibi vesileler devam eder. Müslümanların Kur`an`ı anlama noktasında bu sınavlar vesile olur" ifadelerini kullandılar.

 

Düzenlenen törende kısa bir konuşma Molla Abdurrahim Timurtaş, "Allah-u Teala Kur`an-ı Kerim`de: `Biz Kur`an`ı gönderdik ki bunu insanlara açıklayasınız` diyor. Yani siz anlamını bilerek ve insanlara bildirin. Bu sınavla birlikte Kur`an`ın manasında habersiz olan birçok insan Kur`an okudu anlamını bildi. İnşallah birçok insanın hidayetine sebep olur. İnşallah daha güzeliyle devam edecek" dedi.

 

Son olarak bir konuşma yapan İkra-Der Van Şube Başkanı Necip İlbay, sınavda dereceye girenleri tebrik etti. İlbay, Kur`an`ın toplum tarafından daha iyi anlaşılıp ve onunla amel edilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İl birincisi Müslüm Sezer yarım altın, il ikincisi Kenan Başboğa çeyret altın ve il üçüncüsü Salih yücel de tefsir setiyle ödüllendirildi.
Ödül töreni katılımcılara verilen ikramla sona erdi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir