• DOLAR 34.55
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
"Turizm potansiyelimizin en önemli ayağı Hasankeyf’tir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından “1. Batman Turizmi İşbirliği Çalıştayı” düzenlendi.

Hasankeyf Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen çalıştaya; Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdülvahap Kusen, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Aydın, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, kurum müdürleri, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

İlk konuşmayı yapan Çalıştayın Düzenleme Kurulu Başkanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Onur Gülbahar, Batman Üniversitesinin sektörle işbirliği çalışmaları kapsamında bu çalıştay ile çalışmalardan ilkini düzenlediklerini söyledi.

Gülbahar, bu toplantıdaki amaçlarının Batman turizmi ile ilgili durum tespitinde bulunmak, turizm yüksekokulu olarak sektör temsilcileri ile tanışmak, sorunlarını raporlaştırmak ve ilgililere ulaştırmak olduğunu belirtti.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman’a turizm açısından katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Durmuş, “Bu çalıştaydaki amacımız içinde bulunduğumuz şehre turizm açısından katkıda bulunmak, şehrimizin daha müreffeh, daha tanınmış ve turizm pastasından daha fazla pay almasını sağlamaktır. Bizim temel gayeminiz budur. Aslında üniversitemizin tüm fakülte ve yüksekokullarının şehrimize katkı noktasında öğretimden sonraki hedefi şehrin gelişmesine büyümesine katkıda bulunmaktır.” dedi.

Ardından bir konuşma yapan Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, şunları söyledi:

“Bilim, kendi alanında durmuyor ve sürekli ilerliyor. Bilimsel çalışma ile sektörün birbiri ile iletişim şu anda modern dünyanın elindeki en önemli değerdir. Bunu şu anda en iyi kullanan memleketler kendi özel sektörü ile bilim adamlarının iletişimlerini iyi sağlayanlardır. Açıklarını net görerek daha iyi planlamalar yapabiliyorlar. Bizim en önemli eksikliğimiz planlama eksiliğimizdir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün kendi alanında yaptığı güzel bir çalışma vardı. Kültür ve turizm alanında ne yapılabilir noktasında güzel bir planları var ve planın güncellenmesi devam ediyor.”

Turizm potansiyelinin en önemli ayağı Hasankeyf olduğuna işaret eden Koç, “Hasankeyf’in bir marka olarak değerlendirilmesi ve sunumu… Belli başlı konuları kendi mecralarının dışında değerlendirirseniz bundan sonuç almanız mümkün olmaz. Konuyu sizin yönetmeniz lazım. Özellikle turizm alanında İngiltere’nin Stonetech’i en eski ibadet yeriydi, Göbekli Tepe bulunmadan önce. Göbekli Tepe bulunduktan ve değerlendirildikten sonra popüler oldu. Bunların hiçbiri kendiliğinden olan süreçler değildir. Bunu marka haline getirmeniz ve yönetmeniz gerekir. Marka yönetmek başlı başına bir iştir. Markayı yönetmek bizim işimiz değildir. Bu işin profesyonelleri var. Biz sadece profesyonellere bu işi verenler olabiliriz. Bizimde burada turizmde markalarımız var. En baş markamız Hasankeyf, sonrasında bununla bütünleşebilecek, Malabadi Köprüsü ve buna benzer değerlerimiz var. Bunu satışa yönlendirmemiz icap eder. Bunu profesyonelce yapabildiğiniz sürece karşılığını alırsınız.”

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir