• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
​İdlib için yardım kampanyası başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Suriye rejimi ve Rus uçaklarının saldırıları sonucu insanlık krizinin yaşandığı mazlum ve mağdur İdlib halkı için insani yardım kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Binlerce İdlib halkının yerinden edildiği ifade edilen açıklamada, "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatları ile 81 ilde AFAD Başkanlığı, Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, İHH Vakfı, Hayrat Yardım Derneği, Hüdayi Vakfı ve Sadakataşı Derneği işbirliğiyle 'Bir aradayız, İdlib'in Yanındayız' insani yardım kampanyası başlatılmıştır. İdlib bölgesinde yapılan saldırılar sonucu binlerce mazlum ve mağdur İdlibli yerinden edilmiş ve sınırımıza yakın yerlere göç etmiştir. Göç edenlerin yüzde 76'sı kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Bölgedeki kış koşulları ve yoğun yağış yaşam şartlarını olumsuz yönde etkilemektedir." denildi.

Tüm vatandaşların kampanyaya destek olması istenilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Tüm vatandaşlarımızın bu kampanyayı desteklemesi konusunda hassasiyet göstermesi ve kampanyayı yürüten AFAD'a "SURİYE 1866", Kızılay'a "HİLAL 2868", Diyanet Vakfı'na "YARDIM 5601", Hüdayi Vakfı'na "SURİYE 4832", Beşir Derneği'ne "ACİL 4032", Deniz Feneri'ne "BAĞIŞ 6560", Hayrat Yardım Derneği'ne "ACİL 3674", İHH Vakfı'na "SURİYE 4072" ve Sadakataşı Derneği'ne "İDLİB 6780" yazıp cep telefonlarından kısa mesaj atarak 10 lira bağışta bulunabilirler." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir