• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar Ilısu Barajına akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ailesiyle birlikte sular altında kalan yerleri ve oluşan doğal manzaraları seyretmek amacıyla Ilısu Barajına geldiğini belirten Bünyamin Esmeray, (9) suların yükselmesiyle piknik yapılan alanların yok olmaması temennisinde bulundu.

"Gemilerle gezip etrafı seyretmek gerçekten çok güzel bir duygu"

Ailesi ile Ilısu Barajında oluşan doğal güzellikleri keşfetmeye geldiğini dile getiren Yusuf Esmeray (11), "Bu gün burada oluşan bu güzel manzaranın tadını çıkarmak istedik. Görüldüğü gibi yeni vapurlar da Siirt'e getirilerek baraj suyuna indirildi. Gemilerle gezip etrafı seyretmek gerçekten çok güzel bir duygu, herkese tavsiye ediyorum. Baraj suları yükseldiği için karşı tarafta kalan köydeki akrabalarımızı ziyaret etmek için bir köprü yapılmasını istiyorum. Bizi kırmazlarsa seviniriz." şeklinde duygularını dile getirdi.

"Baraj, Siirtliler için hafta sonlarını keyifle geçirecekleri bir alan olacak"

Siirtli bir vatandaş olarak Ilısu Barajının bölgeye ulaşmasının kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Selman Tetik, bu barajın Siirtliler için hafta sonlarını keyifle geçirecekleri bir alana vesile olacağını, kendilerinin de esnaf olarak hafta sonunu geçirmek için baraja geldiğini söyleyerek barajın Siirt'e hayır getirmesi temennisinde bulundu.

 

Barajın memlekete hayır getirmesini diliyorum

Arkadaşları ile birlikte Ilısu Barajını gezmeye geldiğini belirten vatandaşlardan Mahmut Aşkara ise suların yükselmesinin, barajın iki tarafında bulunan köyleri birbirine bağlayan köprünün kaybolmasına neden olduğunu, bununda farklı bir görüntü oluşturduğunu belirterek barajın memlekete hayır getirmesini diledi.

Ilısu Barajının yükselmesiyle oluşan doğal manzaraları fotoğraflamaya geldiğini ifade eden Abdurrahman Esmeray, "Bu bölgede bazen balık yakalıyorduk şimdi ise balık yakalamak daha zor olacak ama yine de memnunuz. İnsanlar gemilere binerek geziler düzenleyecek, manzaranın tadını çıkaracak. Herkese teşekkür ediyorum." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir