• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Genç evlilik mağduru baba cezaevine atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesi Taşlı köyünde bir baba kızını genç yaşta evlendirdiği için "cinsel istismar" suçlamasıyla hakkında dava açılarak 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Uzun süredir aranan baba jandarma ekipleri tarafından köy girişinde yakalandı.

Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan baba, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildi.

Siirt İl Jandarma Komutanlığının Valiliğe gönderdiği haber metninde babanın, "cinsel istismar" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası ile aranan A.C. isimli şahsın köy girişinde yapılan yol kontrolünde yakalandığı bildirildi.

Konuya ilişkin bilgilerine başvurulan köylüler, olayın "cinsel istismar" olmadığını, babanın kızını genç yaşta evlendirdiği için cezaevine atıldığını belirttiler.

Babanın aslında kızının yaşını küçülttüğünü ve yaklaşık 5-6 yıl önce de bir gençle evlendirdiği için baba hakkında dava açıldığını belirten köy sakinleri, babanın "cinsel istismar" suçundan cezaevine atılmasının kabul edilemez olduğunu söylediler.

"Kocası ve babası hapse atılan kızın ailesi dağıldı, çocuklarıyla ortada kaldı"

Köylüler konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Bizim bu yörede bilindiği üzere kızların yaşı küçük yazılır. Köylümüz de kızının yaşını zamanında küçültmüş ve evlilik çağına geldiğinde de bir gençle evlendirmiş. Şu anda torunları var. Aradan epey zaman geçtikten sonra köylümüz A.C. hakkında kızını genç yaşta evlendirdiği için 'cinsel istismar' suçundan açılan davada 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Şu anda kızını genç yaşta evlendirdiği için kızın babası ile kocasını cezaevine attılar. Şimdi bunlara kim bakacak, bir aile dağıldı. Bir de işin ilginç yanı bizim bölgemizde en utanç verici bir suç olan hırsızlık ve tecavüz suçlamasıyla cezaevine atılanlarla aynı koğuşa konuldular. Bu kabul edilebilir bir şey değil."

Valilikten açıklama

Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarmanın dedektifleri olan JASAT Timinin Şirvan İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Siirt İli Şirvan İlçesi Taşlı Köyünde ikamet eden ve "Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası ile aranmakta olan (A.C) isimli şahsın, köye geleceği bilgisi elde edilmesi üzerine, köy girişinde yapılan yol kontrolünde, kendisine ait araç içerisinde, yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Yakalanan A.C. isimli şahsın çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı belirtilen açıklamada, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edildiği kaydedildi. (Murat Orhan-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir