• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Ağrı`da Kamu Görevlilerine Eğitim Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Halk Eğitim Merkezi`nde düzenlenen seminerin üçüncü gününde Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan bir konuşma yaptı. Çağın gerekliliklerine ayak uydurmanın öğrenmekle mümkün olacağını kaydedenVali Tekinarslan, valilikçe kamu hizmetlerinde daha etkili sonuçlar alabilmek ve vatandaşlardan bu yönde olumlu geri dönüşümü sağlamak amacıyla eğitim sürecine önem verdiklerini belirtti.

 

Devlet Personel Başkanlığı`nı yürüttüğü dönemde bu konuda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Vali Tekinarslan, bunun Ağrı`ya yansıması için eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

 

Vali Tekinarslan, \"Dünyaya geldiğimiz günden itibaren sürekli bir şeyler öğrenmeye başlıyoruz ve bu öğrenme çabasını devam ederek yaşayanlar, kendini yenileyenler, günün ihtiyaçlarına zamanın gerekliliklerine, önceliklerine göre yeni pozisyon alabilenler daha kalıcı, daha etkili daha başarılı sonuçlar elde edebiliyor\" dedi.

 

Türkiye`nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu, genç kuşakların sürekli yeni bilgi ve birikimlerle yetiştiğine dikkat çeken Tekinarslan şunları kaydetti: \"Sürekli, yarış halinde bir dünyada yaşıyoruz. Kendi bulunduğumuz coğrafyada ciddi bir yarış halindeyiz. Dolaysıyla kendini yenilemeyen, günün ihtiyaçlarını doğru tespit edip ona göre çeşitli girişim aktivitelerine kendini hazırlamayan, bunların içinde bulunmayanlar ancak zoraki bulundukları pozisyonlarını sürdürebiliyor. Yapacağımız çalışmaların karşılığında bundan yararlanacak büyük bir kitle var. O da halkımız.\"

 

Üst düzey yöneticiliğine gelmenin usulü yasalar çerçevesinde kurallar çerçevesinde belirlendiğini anlatan Tekinarslan, \"Hepimizin özellikle normal bir mesleki eğilim dışında tercihen yöneticilik görevine gelmiş olan arkadaşlarımızın ilk planda düşünmesi gereken husus bu. Biz bu göreve neden geldik, neden geldim, amacım ne, hedefim ne, ben ne yaparsam bu hedefe daha sağlıklı ulaşırım. Eğer bu görevlere doğrudan vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sağlamak, sunmak, ona vesile olmak, onu koordine etmek amacıyla gelmişsek iyinin ne olduğunu nasıl elde edilebileceğini de çok iyi tartmamız, düşünmemiz ve kendimizi ona uyarlamamız gerekiyor\" diye konuştu.

 

Devlet Personel Başkan Yardımcısı Enes Polat ise, \"Devlet Personel rejiminde yeni yaklaşımlar ve yansımaları\" konulu bir seminer verdi. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir