• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Hakkâri'de Kapan-3 Kavaklı Operasyonu başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bölücü terör örgütünü eylem yapamaz hale getiren Kıran operasyonlarının devamında, kalan teröristleri etkisiz hale getirmek, barınma alanları arası geçişlerini engelleyerek takviye edilmelerini önlemek maksadıyla; Hakkâri İl Jandarma Komutanlığınca Kapan-3 Kavaklı Operasyonu başlatıldı.

 Zorlu arazi ve hava şartlarında kahramanca sürdürülen operasyonda, Hakkâri İl Jandarma Komutanlığında görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekât ile birlikte PÖH ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 825 personel, 55 operasyonel tim görev alıyor.

 Operasyon kapsamında BTÖ mensuplarınca geçici barınma alanı olarak kullanıldığı değerlendirilen 4 sığınak içerisinde bir adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği, 17 adet patlamaya hazır EYP düzeneği, 3 adet el bombası, 2 adet jeneratör, çok miktarda mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelerden delil niteliğinde olanlarına el konulmuş, diğerleri imha edilmiştir.

Terörle mücadele her türlü iklim ve arazi şartlarında son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar halkımızın yoğun desteği ile kararlı bir şekilde devam edecektir." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir