• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Roboski Basın Açıklamasına Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 28 Aralık 2011`de TSK`ya ait savaş uçakları tarafından yapılan bombardıman sonucu Şırnak`ın Uludere (Qileban) ilçesi Roboskî (Ortasu) köyünde, 17`si çocuk 34 sivilin hayatını kaybettiği olayın yıldönümünde Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi Cuma Namazından sonra kitlesel basın açıklaması yapacak.

 

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle \"Roboski Katliamının failleri açıklansın, katiller cezalandırılsın\" adıyla kitlesel basın açıklaması yapacak. 28 Aralık günü Cuma Namazı sonrası saat 13.00`te Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yapılacak basın açıklamasına katılımın yoğun olması bekleniyor.

 

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezinden yapılan açıklamada, \"Geçen sene vuku bulan ve 34 sivil vatandaşımızın hayatlarını kaybetmeleriyle sonuçlanan Roboski Katliamına tekrar dikkatleri çekmek ve bu konunun takipçisi olduğumuzun bilinmesi amacıyla Cuma günü Cuma namazı çıkışında saat 13 00`te Gülistan Caddesi`nde Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi olarak kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Değerli Basınımızı, konuya duyarlı STK`ları ve tüm halkımızı bu anlamlı çağrıya ses ve destek vermeye davet ediyoruz\" denildi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir