• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
60 Yaş Kartlarında Vize İşlemleri Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesinin 60 yaş üzerindeki İzmirlilerin yararlanması amacıyla uygulamaya koyduğu toplu ulaşım kartlarında vize dönemi, 2 Ocak 2013 tarihinden itibaren başlıyor. Kartların vize işlemlerinin 31 Ocak`a kadar yaptırılması gerekiyor. Bu tarihe kadar vizesi yapılmayan kartların kullanıma kapatılacağı belirtiliyor.

 

İlk Kez Anlaşmalı Bankalarda Vize Yapılabilecek
Banka dekontu, nüfus cüzdanı ve 60 Yaş Kartı ile beraber ESHOT Genel Müdürlüğü`ne ait Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğünde ve Halkla İletişim Şube Müdürlüğünde vize işlemleri yapılabilecek. Ayrıca bu yıl ilk kez anlaşmalı banka şubelerinde kart bedelini yatırdıktan sonra yine aynı şubede vize işlemini yaptırmak mümkün olacak. İlgili şubede bulunan ESHOT personeli tarafından vize işlemi yapılarak kart sahiplerine büyük kolaylık sağlanması hedefleniyor. Vize işlemlerini gerçekleştirmek üzere Denizbank`ın Bornova, Bostanlı, Fevzipaşa, Güzelyalı, Hatay, Kemeraltı ve Karşıyaka şubeleri ile Vakıfbank`ın Buca, Gaziemir, Manavkuyu şubelerinin yanı sıra yine Vakıfbank`ın Mimar Kemalettin Caddesi`ndeki İzmir Şubesi`nde ESHOT personeli görev yapacak. Sadece kullanım bedeli ödemek isteyenler ise tüm Denizbank ve Vakıfbank şubelerinden yararlanabilecek.

 

Son Güne Bırakılmamalı
60 Yaş kartlarının kullanım bedeli alınan Meclis kararı doğrultusunda 2013 yılı için 100 TL olarak belirlendi. Kartlar hazırlanan yönetmelik uyarınca 10.00-16.00 ve 19.00-24.00 saatleri arasında kullanılabiliyor. ESHOT Genel Müdürlüğü yetkilileri vize işlemlerinin son birkaç güne bırakılması halinde alınan tüm önlemlere rağmen sıkıntı yaşanabileceğini hatırlatarak, yılbaşından itibaren işlemlerini gerçekleştirenlerin sıra beklemeksizin kartlarına vize yaptırabileceği uyarısında bulunuyor. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir