• DOLAR 32.496
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2421.8
  • ...
Yemen`de Siyasi Çözüm Arayışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yemen’de siyasi çözüm arayışları sürerken; Ali Abdullah Salih’e karşı mücadele eden Şeyh Sadık’ın liderliğini yaptığı El Ahmar aşireti mensubu üç kişi öldürüldü.

El Arabiya televizyonu üç aşiret mensubunun başkent Sanaa’da keskin nişancılar tarafından vurulduğunu aktardı.

SALİH BİRKAÇ GÜN İÇİNDE DÖNECEK

Yemen`de yayın yapan Saba haber ajansına göre bazı hükümet yetkilileri, Salih’in birkaç gün içinde Suudi Arabistan’dan döneceğini açıkladı.

Yemen Devlet Başkanı, önceki gün başkanlık sarayına düzenlenen roket saldırısında yaralanmış, ailesi ve bazı üst düzey yetkililer ile tedavi için Suudi Arabistan’a götürülmüştü.

Yemen’de ocak ayında başlayan halk ayaklanmasında bugüne kadar 400’den fazla kişi hayatını kaybetti.

MUHALEFETTEN BAŞKAN YARDIMCISINA ONAY

Yemen’de muhalefet Yemen başkan yardımcısını desteklediklerini açıkladı.

Reuters`in haberine göre, Yemen muhalefet birliği tarafından yapılan açıklamada, Ali Abdullah Salih’in yerine yardımcısının geçmesini destekledikleri dile getirildi.

YEMEN`DE SİYASİ ÇÖZÜM ARAYIŞI

Yemen’de Başkanlık sarayına cuma günü düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Suudi Arabistan’a giden Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in ülkeye dönüp dönmeyeceği belirsizliğini korurken hükümet yetkilileri ile muhalefet liderleri diplomatik kazanım elde etmek için Amerikalı ve Avrupalı diplomatlarla görüşmeler yapıyor.

Yemen medyasında yer alan haberlere göre, Devlet Başkanlığı görevine vekalet eden Abdrabbu Mansur Hadi, muhalefetle anlaşma konusunda Amerikan Büyükelçisi ile bir görüşme yaptı. Hadi ayrıca, Salih’in akrabalarından oluşan ordu komutanları ve Salih’in oğullarıyla da bir araya geldi.

Muhaliflerle görüşen Amerikalı bir diplomatın, "Washington yönetiminin Salih’e görevini tamamen bırakması için baskı yaptıklarını söylediği" ifade edildi.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir