• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
israil Basını: israil, Türkiye`nin piyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil`in önemli gazetelerinden Yedioth Ahronoth, Türkiye`deki seçim kampanyasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun, "filo oyunu" oynadıklarını savunarak, "İsrail, rakipler arasında bir çeşit tokmak oldu" yorumunu yaptı.

Türkiye`de seçim kampanyasında İsrail`in "piyon" haline geldiği öne sürüldü. Yedioth Ahronoth gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun, kampanya sırasında "filo oyunu"nu oynadıklarını savundu.

İsrail`in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth`un, "İsrail, Türk siyasi yarışında piyon oldu" başlığıyla yayımladığı haberde Türkiye`de "Başbakan Erdoğan ve Muhalefet Lideri Kılıçdaroğlu, filo konusunda suçlama oyunu oynarken seçim kampanya ısınıyor" diye yazdı. Haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hem de Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kampanyalarında sanki İsrail ile Türkiye arasındaki gerilimleri özellikle kullanıyorlar ve her ikisi Gazze filosuna odaklanıyor."
 

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir