• DOLAR 32.706
  • EURO 35.152
  • ALTIN 2441.275
  • ...
Mardin'de “Gazeteciler Günü” etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Mardin’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ziyaretlerin de yapıldığı etkinliklerde, Özel Mardin Park Hastanesi gazetecilere ücretsiz Check-up hizmeti sunarken, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Gazetecilere ücretsiz Check-Up

Mardin'de 2009 yılından beri sağlık alanında hizmet sunan Özel Mardin Park Hastanesi, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcilerine yönelik olarak ücretsiz Check-up hizmeti verdi.

Hastanenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sadettin Ersöz tarafından karşılanan gazeteciler, kendilerine uygulanılacak Check-Up için hasta yönlendirme görevlilerinin refakatinde ilgili birimlere götürülerek ilgili tetkik ve muayeneye tabii tutuldu.

Ersöz, gece gündüz demeden görevleri başında olan gazetecilerin sağlıklı bir bünyeye sahip olmaları için kurumsal olarak imkânları dâhilinde destek olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Gazetecilerin zor ve meşakkatli bir görev yaptığına işaret eden Ersöz, "Halkın haber alma hakkını zor şartlar altında yerine getiren basın mensupları kamuoyunu gelişmelerden haberdar etme adına önemli bir kamu görevini yerine getiriyorlar. Bu özel günlerinde Mardin'de görev yapan basın mensuplarımızın sağlıklı bir bedene sahip olmaları ve bunu sosyal yaşamlarına da pozitif anlamda yansıtabilmeleri açısından kurumsal olarak bir nebze de olsa katkıda bulunmak istedik." diye konuştu

Vali Yaman’dan gazetecilere kahvaltılı kutlama

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü kapsamında şehirde görev yapan gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen buluşmada konuşan Yaman, gazeteciliğin zor bir meslek grubu olduğunu kaydetti.

Gazeteciliği mesai mefhumu olmadan stresli bir meslek olduğunu vurgulayan Yaman, “Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.” dedi.

Programlar gün boyu sürecek

Bu arada kentteki sivil toplum kuruluşları, siyasiyeler, bürokratlar, muhtarlar, öğrenciler Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetini ziyaret ederek, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Misafirler, Cemiyet Başkanı Abdulkadir Üründü ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanıyor. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir