• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK operasyonunda 2 ton esrar ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'ye yönelik yapılan operasyonda jelikan bidon ve çuvallar içerisinde 2 ton 80 kilogram esrar ele geçirildiği belirtildi.

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice İlçesi güneyinde kalan dağlık ve kırsal alanda icra edilen operasyonun tamamlandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Narko-Terörizmle mücadele kapsamında; arazide çalılar ve kayalıklar arasına gizlenmiş ve üzeri branda, örtü ve çalılar ile kapatılmış 28 adet jelikan bidon ve 36 adet çuval içerisinde; 2 ton 80 kilogram esrar ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında "BTÖ mensuplarınca kullanılan 2 adet kış sığınağı tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Lice ilçesi Yolçatı köyü kırsalında kayalıklar arasına gizlenmiş vaziyette ele geçirilen jelikan bidon içerisine hazırlanmış, üzerinde elektrik kablosu bulunan, 30 kilogram Amonyum Nitrat ve şeker karışımı ile hazırlanmış, hareket ettirmeye hassas düzenekli Mayın/EYP düzeneği tespit edilerek emniyetli şekilde yerinde imha edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir