• DOLAR 32.383
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2406.526
  • ...
Asayiş denetimlerinde aranan 60 şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelindeki asayiş uygulamalarının ve denetimlerinin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda, merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 30 şüpheliye uyuşturucudan, 21 şüpheliye hırsızlıktan, 80 şüpheliye de kabahatler kanunundan işlem yapılırken, aranan 60 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, ruhsatsız silah ve tüfek, uyuşturucu madde, çalıntı araç ve motosiklet ile çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

Öte yandan, Nizip ilçesinde gerçekleştirilen asayiş ve trafik uygulamalarında 285 kişinin GBT sorgusu yapıldı. 75 öğrenci servisi 81’i motosiklet olmak üzere 203 aracın da kontrol edildiği uygulamalarda, 7 motosiklette trafikten men edildi. Hırsızlık ve kaçakçılık suçlarından aranan 2 şüpheli ile üzerilerinde uyuşturucu ele geçirilen 2 şüpheli ile sahte plaka kullanan bir motosiklet sürücüsü gözaltına alındı.

250 bin TL’lik demir sacı satmaya çalışan dolandırıcılar yakalandı

Hatay'dan Kayseri'ye götürülmesi gereken 250 bin TL değerindeki 41 ton demir sacı Gaziantep'te satmaya çalışan 4 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hırsızlık yapan 5 şüpheli yakalandı

Şahinbey ilçesinde meydana gelen işyerinden hırsızlık olayı ile ilgili ise gözaltına alınan bir şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şehitkamil ilçesi Şirinevler Mahallesinde şüphe üzerine durdurulan bir kamyonette yapılan aramada, çalıntı olduğu tespit edilen yapı malzemeleri ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 şüpheli ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Merveşehir Mahallesinde meydana gelen bisiklet hırsızlığı olayı ile ilgili olarak 2 şüpheli çalıntı bisiklet ile birlikte yakalandı. Yakalanan şüpheli gözaltına alındı.

Nizip ilçesi Pazar Camii Mahallesinde meydana gelen kapkaç olayı ile ilgili gözaltına alınan 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Uyuşturucu operasyonlarında 11 şüpheli gözaltına alındı

Şehitkamil ilçesi Kocatepe Mahallesinde bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli gözaltına alınırken, evde yapılan aramada ise 3 kilo 380 gram esrar ele geçirildi.

Şahinbey ilçesi Yeditepe, İstiklal, Kıbrıs, Çağdaş, Güneykent, Binevler ve Şahintepe mahallelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, 31 gram metamfetamin ele geçirilirken, 11 şüpheli gözaltına alındı.

Şahinbey ilçesi Şekeroğlu ve Yeditepe mahallelerinde yapılan çalışmalarda, bir adet ruhsatsız tabanca, bir adet tüfek ve 14 adet fişek ele geçirilirken, gözaltına alınan bir şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir